Avcılar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Avcılar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Açıldı

Avcılar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Açıldı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Avcılar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin açılışını yaptı.

13.03.2014 19:53  Güncelleme: 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Gezi olaylarıyla birlikte gençlerimizi, samimi insanlarımızı sokaklara dökerek, 'yakın, yıkın, kırın dağıtın, ülkenin kaderiyle oynayın' diyerek yeniden senaryolar kuruyorlar. Bugünlerde de 269 gün yaşatabildiğimiz Berkin Elvan evladımızı defnettik. O çocuğun kaderiyle oynadılar. Dün akşam 22 yaşında bir gencimizin kaderiyle oynadılar" dedi.

Müezzinoğlu, Avcılar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, sağlıkta 11 yıldır neredeyse sessiz bir devrimi başardıklarını söyledi.

Türkiye'de 2002'de 14 diş sağlığı merkezi varken, bugün 125 ağız ve diş sağlığı merkezi olduğunu belirten Müezzinoğlu, geçen hafta Bahçelievler ve Esenler'de hastane açılışları yaptıklarını, Beylikdüzü'ndeki hastanenin temelini attıklarını kaydetti.

Sağlıktaki sessiz devrimin çok farklı değişiklikleri meydana getirdiğini ifade eden Müezzinoğlu, Zeytinburnu'nda evde sağlık hizmeti sunumu için gerekli 35 aracı hizmete soktuklarını anlattı.

"Türkiye'de 480 bin evde yatan hastamıza, evinde sağlık hizmet veriyoruz. 10 yıl önce bunları rüyamızda görsek inanmazdık" diyen Müezzinoğlu, yeni hedeflerinin, sağlıkta dünya standartlarının üstünü yakalayabilmek olduğunu kaydetti.

"Milletin kaderine tuzak kuranlar"

Sağlık alanında Türkiye'nin, Amerika, İngiltere, Almanya gibi ülkelerin daha da ilerisinde olacağını belirten Müezzinoğlu, 15 gün önce Kazakistan'da kaza yapan bir tır şoförünün, isteği üzerine ambulans uçakla Türkiye'ye getirildiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Ey Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden rahatsız olanlar, ey bu milletin kaderine tuzak kuranlar, bu milletin milli iradesine tezgah kuranlar, Türkiye'nin bu büyümesinden, bu gelişmesinden rahatsız olsanız da yine başaracağız. Çünkü artık AK Parti var. Hangi tuzakları kurarsanız kurun, hangi dedikoduları yaparsanız yapın, hangi kasetleri üretirseniz üretin, milli iradenin önüne, sandığın önüne, demokrasinin önüne artık çıkamayacaksınız. Çünkü bu millet sizi ezip geçecek. Daha önce bu milletin iradesini idama götürdünüz. Daha önce bu milletin iradesinin üzerinden tanklarla geçtiniz.  Ama artık yağma yok. Artık milletle beraber yürüyen bir AK Parti var, millete hizmet eden bir AK Parti var. Milletin hak ve hukukunu 11 yıldır kimseye çiğnetmedik. Çok tuzaklar, tezgahlar  kurdunuz, çok oyunlar oynadınız. Ama başaramadınız, gene başaramayacaksınız. Keşke 30 Mart akşamı sandıktan çıkacak sonuca katlanabilseniz. Oradan hak ettiğiniz dersleri çıkarabilseniz."

AK Parti'nin başarılarından rahatsız olanlar bulunduğunu ifade eden Müezzinoğlu, Marmaray'dan sonra denizin altından tünel tüp geçidinden, 3. havaalanından, 3. boğaz köprüsünden, şehir hastaneleri projesinden rahatsızlık duyanlar olduğunu söyledi.

Müezzinoğlu, "Bunlardan Amerika'nın, Almanya'nın, İsrail'in rahatsız olmasını anlıyoruz da ey 'halkıçıyım' diyen Cumhuriyet Halk Partisi, bu millet seni anlamakta zorlanıyor" dedi. sesleri geldi.

Salondan "Yuh" seslerinin yükselmesi üzerine Müezzinoğlu'nun, "Yuh çekmeyelim. Rabbim onlara da akıl, nizam versin, milletle beraber yürümeyi nasip etsin" sözlerine, kalabalık "amin" diyerek karşılık verdi.

"Siz, Atatürk'ü kullanan sahtekarlara bu milletin karnı artık tok" diyen Müezzinoğlu, "Atatürk, 'Ya istiklal ya ölüm' diyerek bu Cumhuriyet'i kurdu. Şimdi gidiyorsun, Amerika'dan destek alıyorsun, Pensilvanya ile diz dize bu ülkenin kaderiyle oynuyorsun. Hep tuzak, tezgah peşindeler" şeklinde konuştu.

Müezzinoğlu, yan gelip yatarak Atatürkçülük, Cumhuriyetçilik olmayacağını, gece gündüz çalışılması halinde Atatürkçü olunacağını söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, 2002'de ülkenin toplam ambulans sayısı 630 iken, geçen mart ayından bu zamana kadar dağıtılan ambulans sayısının ise 1210 olduğunu kaydetti.

"Ey CHP'liler, ey MHP'li kardeşlerim, ne olur bu milletin kaderiyle oynamayın. Ne olur birazcık da bu ülkeyi ve bu milleti siz sevin ya. Kucaklayın toplumu. AK Parti'nin başarısını tuzak kurarak ne olur engellemeyin. Yarışa katılın, yarışı beraber yapalım" diyen Müezzinoğlu, yerel seçimlerde, sağlıklı birey, sağlıklı aile, sağlıklı toplum denildiğini, bunlar için sağlıklı sokaklara ve şehirlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Engelliyi, çocuğu, genci, kadını, aileyi düşünen yerel yöneticilere ihtiyaç olduğunu, aile sağlığı merkezleri gibi yerleri tek başına Sağlık Bakanlığı'nın yapamayacağını, yerel yöneticilerin de bunları düşünmesi gerektiğini dile getiren Müezzinoğlu, birbirini seven ve kucaklayan, milletle yarınlara yürüyen bir anlayışa ihtiyaç olduğunu, ancak bakıldığında iftira, dedikodu ve ayrıştırma olduğunun görüldüğünü söyledi.

Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gezi olaylarıyla birlikte gençlerimizi, samimi insanlarımızı sokaklara dökerek, 'yakın, yıkın, kırın, dağıtın, ülkenin kaderiyle oynayın' diyerek yeniden senaryolar kuruyorlar. Bugünlerde de 269 gün yaşatabildiğimiz Berkin Elvan evladımızı defnettik. O çocuğun kaderiyle oynadılar. Dün akşam 22 yaşında bir gencimizin kaderiyle oynadılar. Türkiye'de sağlık mı, ekonomi mi daha kötüye gidiyor. Milletin geleceğe ait umudu, güveni mi daha kötüye gidiyor. Niye huzursuzluğu pompalıyorsunuz? Niye huzuru sandıkta, niye huzuru demokraside, niye huzuru hukukta, birbirimizi daha iyi anlamakta aramıyoruz? Neden toplumun dengeleriyle oynayarak, niye milleti çatıştırarak, buradan fırsatçılık yapmaya çalışıyorsunuz?"

Güçlü bir Türkiye'den rahatsız olmak ve bunun önünü kesmenin ancak vatan hainlerine yakıştığını ifade eden Müezzinoğlu, ülkesini ve milletini seven hiç kimsenin bu vatan hainliğini yapamayacağını belirtti.

Müezzinoğlu, yarın 14 Mart Tıp Bayramı olduğunu hatırlatarak, bu bayramın, başta hekimler ve tüm sağlık çalışanlarıyla kutlanacağını söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, bu sağlık çalışanlarıyla dünyaya örnek gösterilecek hizmetler yaptıklarını, vatandaş memnuniyetini yüzde 34'lerden yüzde 75'lere, hekimlerle, sağlık çalışanlarıyla birlikte taşıdıklarını ifade ederek, sağlık camiasına teşekkür etti.

Müezzinoğlu, 20 bin uzman hekim açığı olduğunu belirterek, bu açığı, hekimlerden daha çok fedakarlık, özveri isteyerek kapatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Onlara teşekkür ediyorum. 76 milyona sağlık hizmeti sunmanın onurunu ve gururunu, bu mesleği iyi, saygın icra ederek yapıyoruz.  Ama bu ülkenin değerlerini bilmeyen, vatandaşını düşünmeyen Türk Tabipler Birliği hekim arkadaşlarımıza diyor ki, 'Yarın acil hastalar dışında hasta bakmayacağız, işe gitmeyeceğiz, acil hastalar dışında boykot yapacağız, iş bırakma eylemi yapacağız'. Hekim arkadaşlarım bu millete yanlış yapmayacaktır. Millete hizmet etmek bizim onurumuz, saygınlığımız, şerefimizdir. Millete tuzak kurmaya, millete yanlış yapmaya hiç kimsenin hakkı yok. Hekim arkadaşlarım nasıl 24 saat hizmet etmekten, nasıl bu milletin derdini paylaşmaktan mutluluk duyuyorsa, derdini çözmekten onur duyuyorsa, yarın sabah 08.00'dan itibaren her gün nasıl bir günse o gün de öyle bir gün olacak. Hekim arkadaşlarım insanımıza ve vatandaşımıza hizmet edecek. Sizlerden bir talebim var. Yarın hemşirenize, hekiminize, doktorunuza karanfil verip bayramını kutlayın."

Müezzinoğlu, 10 milyon çocuğa diş fırçası ve diş macunu dağıtımına başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Açılışın ardından Müezzinoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve  İstanbul Çekmece Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İhsan Bakır, kurdeleyi keserek, hastaneyi gezdi.

Hastanede diş muayenesinden geçen Müezzinoğlu'nun dişlerinin sağlıklı olduğu belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avcılar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement