Avcılar Belediye Başkanının Makam Aracına Mermi İsabet Etmesi - Son Dakika
Güncel

Avcılar Belediye Başkanının Makam Aracına Mermi İsabet Etmesi

Avcılar Belediye Başkanının Makam Aracına Mermi İsabet Etmesi

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik saldırıların arttığını belirterek, "Bırakın belediye başkanımızı, herhangi bir üyemize atılacak bir fiskenin hesabı çok ağır olacaktır.

03.11.2016 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelik saldırıların arttığını belirterek, "Bırakın belediye başkanımızı, herhangi bir üyemize atılacak bir fiskenin hesabı çok ağır olacaktır. Bunun hesabını misliyle soracağımızı özellikle bilmenizi istiyorum." dedi.

Canpolat, beraberindeki heyetle birlikte, dün park halindeki aracına "yorgun mermi"nin isabet ettiği değerlendirilen CHP Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'yi makamında ziyaretti.

CHP'li yöneticilere yönelik saldırıların arttığını öne süren Polat, "Son dönemlerde bir çizgi haline gelen saldırıları, başta genel başkanımızın önüne mermi atanlar, dört gün önce Genel Başkan Yardımcımız Sayın Bülent Tezcan'ın oturdukları mekanda herkesin gözü önünde ayağına ateş edilmesini, dün akşam da Avcılar Belediye Başkanımızın aracına nedeni belli olmayan bir şekilde ateş edilmesini protesto ediyoruz. Şu iyi bilinmelidir ki, Cumhuriyet Halk Partisi öyle mermilerle, tehditlerle geri adım atacak parti değildir. Tam tersi, bir kez daha her türlü saldırıya karşı dimdik ayaktayız." diye konuştu.

Kendilerine yönelik saldırılara misliyle karşılık vereceklerini vurgulayan Polat, yapılan saldırıların CHP tabanını korkutma girişimi olduğunu savundu.

"Hesabını misliyle soracağız"

Saldırıların takipçisi olacaklarını anlatan Polat, şöyle devam etti:

"Bırakın belediye başkanımızı, herhangi bir üyemize atılacak bir fiskenin hesabı çok ağır olacaktır. Bunun hesabını misliyle soracağımızı özellikle bilmenizi istiyorum. Çünkü bunun amacı referanduma gitmek üzere olan bir taraftan muhalif basını susturmak diğer taraftan Cumhuriyet Halk Partisi'nin aktif kadrolarını döverek, mermi atarak sindirme politikasıdır. Tam tersine sinmeyeceğiz. Bu, ilk kez seçimle gelen dinci bir partinin seçimle gitme döneminin yaklaştığının ürünüdür. Bir kez daha burada bir devlet tecrübesi ve devlete duyulan saygı çerçevesi içerisinde AKP'yi uyarıyoruz. Bu beslemelerinizi çekin geri. Eğer bu beslemelerinizi çekmediğiniz taktirde Cumhuriyet Halk Partisi olarak kararlılığımız bunun mislisiyle olacaktır."

Yorgun mermi değerlendirmesi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün konuyla ilgili yaptığı "yorgun mermi" değerlendirmesinin hatırlatılması üzerine Canpolat, şunları kaydetti:

"Bu konuda ben uzman değilim. Devletin polisi var, araştıracak. Şartları, merminin geliş şekli, belediye başkanımızın hemen konutunun önünde bu merminin atılmasının adı ne olursa olsun, bir an önce yetkililerin bunu ortaya çıkartıp gereğini yapmasını özellikle istiyoruz."

"Kurşunu atanları kınıyorum"

Kendisini ziyaret eden parti il yöneticileri ve heyetine teşekkür eden Avcılar Belediye Başkanı Benli, yaşanan olayı yaşam alanlarına yapılan bir saldırı olarak tanımladı.

Korkmadığını ifade eden Benli, "Dün akşam herkesin evine döndüğü saatlerde yaşam alanımıza, evimizin önünde aracımıza bir silahlı saldırı olmuştur. Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na atılan kurşunu kınıyorum. Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'a atılan kurşunu kınıyorum. Maganda kurşunu, yorgun kurşun, kör kurşun ve onu atanları kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti bizim sevdamızdır. Bu sevdaya atılan kurşun hedefine ulaşamayacaktır. Kimse bizi bu sevdamızdan döndüremez." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avcılar Belediye Başkanının Makam Aracına Mermi İsabet Etmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement