Avcılar, Sezon Açılışı Öncesi Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Avcılar, Sezon Açılışı Öncesi Yarıştı

Avcılar, Sezon Açılışı Öncesi Yarıştı

Kastamonu’da, Avcılar ve Atıcılar Derneği tarafından yeni av sezonu öncesi tek kurşun ve trap yarışları düzenlendi.

05.10.2015 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da, Avcılar ve Atıcılar Derneği tarafından yeni av sezonu öncesi tek kurşun ve trap yarışları düzenlendi.

Merkeze bağlı Taşlık köyünde gerçekleştirilen yarışmaya derneğe üye avcılar katıldı. Atış öncesi yemek ikramında bulunuldu. Avcılar, düzenlenen yarışmada hünerlerini gösterdi. Tek Kurşun atış müsabakalarının ardından Trap Atış müsabakaları yapıldı sonra gruplara ayrılan avcılar, kendi aralarında 'halat çekme' yarışması düzenledi. Yarışmalarda, tek kurşun atışı dalında 26 puanla Ahmet Coşkun birinci oldu. Tek kurşun atışlarının ardından düzenlenen trap atışlarında kıyasıya mücadele edildi. İlk atışlarında üçte üç yapan Ferit Serbest birinci geldi. Halat çekme yarışmasında da geçtiğimiz yılın birincisi Taşlık köyü avcıları bu yılda tekrar birinciliği elde etti.

Kastamonu Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Adil Ünaldı, 2015-2016 av sezonunda yasalara, vicdana ve avcılık etiğine uygun davranılmasını istedi. Yaban hayvanlarının yaşam ortamlarının korunmasının yine avcılar tarafından sağlanabileceğine dikkat çeken Ünaldı, şöyle konuştu:

"Avcılar ve Atıcılar Derneği üyeleri ile 2015-2016 yılı av sezonunun açılmasından önce avcıları bir araya getirmek maksadıyla bir etkinlik düzenledik. Bugün burada önce arkadaşlarımıza yemek ikramında bulunduk ardından tek kurşun atış müsabakası ve trap atış müsabakası düzenleyerek avcıları kaynaştırma, bir araya getirmeyi amaçladık. Yeni av sezonunun kazasız belasız bir şekilde sona ermesi dileğiyle, tüm avcılara rast gele diyorum."

"Her eli tüfekli, avcı değildir" diyen Ünaldı, "Maalesef gerçek avcılar ile eli tüfekli tabir ettiğimiz, kural, belge, takoz tanımayan, gece avı yapan, illegal av yapanlar kişiler hep karıştırılıyor. Bu durumdan biz avcılar çok rahatsız olmaktayız. Gerçek avcılara büyük mesuliyetler düşmektedir. Çünkü gerçek avcı, avlanmanın bir hasat olduğuna, avcılığın sürdürülebilirliği için her şeyden önce avın varlığının sürdürülmesi gerektiği, kanunlara, vicdana ve avcılık etiğine uygun davranılması, gerektiğine, yaban hayvanlarının yaşam ortamıyla beraber en iyi korumanın yine avcılar tarafından yapılabileceğine inanarak, yaban hayatına, avına, avcı arkadaşlarına ve diğer şahıslara av yaptığı çevreye saygılı olan avcı terbiyesi ile dürüstçe avlanan bir tabiat dostudur" diye konuştu.

Türkiye'de yaklaşık 130 bin yasal avcı olduğunu söyleyen Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ünaldı, "Oysa belgesiz milyonlarca eli tüfekli kayıtsız belgesiz av silahları ile dolaşmaktadırlar. Ülkemizde tarım ilaçlarının, kimyasalların bilinçsiz kullanımının, yavru zamanı biçer döverlerin yaban hayatına son derece zarar vermesinin etkilerini hep birlikte görmekteyiz. Keklik türü kanatlı av hayvanlarının yok oluş sebepleri bu yüzdendir. Gerçek avcı olmayanlar tarafından yapılan gece far avı sorun oluşturmakta mutlaka önlenmesine destek olmalıyız. Avcılar olarak temel prensibimiz sürdürülebilir, uygun koşullarda avcılık yapılabilmektir. Avcılar olarak kotalı avcılık ile problemler yaşamaktayız. Avcılığın avcılar tarafından avcı birlikleri, topluluklar, tarafından yönetilmeli avcı camiasının olmadığı bir sistemi oturtmak sıkıntılar yaşatmaktadır. Avcıların avın yönetiminin içinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Avcılar olarak silahla birlikte olmaktayız. Güvenil tedbirlerine çok dikkat etmemiz gerekiyor. Daha geçen hafta Ankara da av kazası sonucu bir arkadaşımızı kaybettik. Her yıl ilimizde de av kazaları olmaktadır. İşin şakası yoktur. Çok dikkatli olmak zorundayız. Çünkü bu işin telafisi yoktur. Yeni av sezonunun bereketli bir sezon olmasını dileyerek, kurallara uyularak tabiata zarar vermeden, limitler dahilinde avcılık yapılması gerektiğini, avcılığın vahşet değil, yalnızca bir spor olduğunu, Gerçek avcı attığını vuran değil, hangi avı ne zaman ne kadar vurmasını bilendir. Avlanma kartı ve pulu olmadan avlanmanın yasak olduğunu unutmayalım. Muhataplarımıza (orman koruma, jandarma, muhtar, köy korucusu) sevgi ve saygı ile yaklaşalım. Muhataplarımızın da avcılara, av yapmalarının kanuni hakları olduğunu unutmadan kurallar çerçevesinde yaklaşmalıyız" ifadelerini kullandı.

Yarışların ardından motokrosçular tarafından çeşitli gösteriler yapıldı. Ayrıca yarışmalarda dereceye girenlere av tüfeği ile çeşitli hediyeler verildi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avcılar, Sezon Açılışı Öncesi Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement