Avcıların Öldürdüğü Pelikan "Eğitim Materyali" Olacak - Son Dakika
Yerel

Avcıların Öldürdüğü Pelikan "Eğitim Materyali" Olacak

Aydın'da avcıların vurarak öldürdüğü pelikan tahnit yapılıp sergilenerek, doğa bilincinin arttırılması amacıyla eğitim materyali olarak kullanılacak.

23.01.2015 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'da avcıların vurarak öldürdüğü pelikan tahnit yapılıp sergilenerek, doğa bilincinin arttırılması amacıyla eğitim materyali olarak kullanılacak.

Aydın Orman ve Su İşleri Müdürü Nihat Andaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tepeli Pelikanları Koruyoruz Projesi" çalışmaları kapsamında Bafa Gölü incelenirken, bir pelikanın ölü bulunduğunu söyledi.

Pelikanın avcılar tarafından vurulduğunun tespit edildiğini aktaran Andaç, nesli tehlike altındaki bir hayvanın öldürülmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını anlattı.

Koruma altındaki hayvanlara yönelik hassasiyeti arttırmak için eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getiren Andaç, "Özellikle hassas alanlarda gece, gündüz koruma ve denetim çalışmalarını sürdürüyoruz. Her türlü ihbarın en hızlı şekilde takibini yapıyoruz. Vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları ile temas halinde bilinçlendirme faaliyetleri yürütüyoruz. Bu çerçevede vurulan pelikanı tahnit yaptırarak Doğa Koruma Merkezi'nde sergileyeceğiz. Özellikle öğrencilerin bu nadir tür hakkında bilgilenmelerini, koruma yönündeki duyarlılıklarının artmasını istiyoruz" diye konuştu.

"Koruma çalışmalarına avcılar da destek vermeli"

Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, Bafa Gölü'nü inceledikleri sırada ölü bir pelikana rastladıklarını aktardı.

Sürücü, yaklaşık 3 metre kanat açıklığı bulunan ve 10 kilogramın üzerindeki ağırlığa sahip pelikanın, kaçak avcılık yapan kişilerce vurulduğunun belirlendiğini ifade etti.

Yöre halkının tepeli pelikanlara sahip çıktığını, balık vererek beslediğini söyleyen Sürücü, şunları kaydetti:

"Ancak ne yazık ki az da olsa bu tür üzücü olaylarla karşılaşılmaktadır. Koruma çalışmalarına avcıların da destek vermeli. Bilinçsiz ve kötü niyetli avlanma sonlandırılmalıdır. Panda nasıl ki dünyada nadir bir tür ise, tepeli pelikanlar da nadir türlerdendir. Dünyada bu harika güzellikteki kuşu görmek isteyen binlerce insan bulunmaktadır. Herkesi projeye destek vermeye ve tepeli pelikanları korumaya davet ediyoruz." - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avcıların Öldürdüğü Pelikan 'Eğitim Materyali' Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement