Avcıların Vurduğu Erguvani Balıkçıl Telef Oldu - Son Dakika
Yerel

Avcıların Vurduğu Erguvani Balıkçıl Telef Oldu

Avcıların Vurduğu Erguvani Balıkçıl Telef Oldu

Afyonkarahisar'da avcılar tarafından tüfekle vurulduğu belirtilen erguvani balıkçıl öldü.

06.04.2014 10:42  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da avcılar tarafından tüfekle vurulduğu belirtilen erguvani balıkçıl, tedavi için getirildiği Burdur Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde öldü.

Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesi Yenice köyünden gelen ihbar üzerine bölgeye gittiklerini anlattı.

Köye gittiklerinde bir erguvani balıkçılı yaralı halde bulduklarını belirten Sarıca, balıkçılın bacaklarında ve vücudunda saçmalar olduğunu söyledi.

İlk tedavisini köyde yaptıkları balıkçılı merkezlerine getirdiklerini kaydeden Sarıca, "Bacağının birindeki iki kemik parçalanmıştı. Diğer bacağından ise iki saçma çıkardık ancak diğer saçmalar yaşamsal iç organlarına isabet ettiği için kurtaramadık" dedi.

"Bilinçsiz avcılar tarafından yapılan bir vahşet"

Sarıca, balıkçıla yakın mesafeden bilerek ateş edildiğini belirlediklerine işaret etti.

Erguvani balıkçılların tarım alanlarına zarar vermeyen, kurbağalar ve küçük balıklarla beslenen, eti yenmeyen canlılar olduğunu vurgulayan Sarıca, "Bu kadar güzel bir kuşun bu şekilde vurulmasına anlam veremiyorum. Bu, bilinçsiz avcılar tarafından yapılan bir vahşet. Yaban hayatı bu kadar hızlı tüketilirse yakında pek çok türden yoksun kalacağız" diye konuştu.

Erguvani balıkçıl Balıkçılgiller familyasına ait erguvani balıkçıl, 80-90 santim uzunluğunda ve 120-150 santim kanat açıklığına sahiptir. Üç ya da dört alt türü bulunan erguvani balıkçıl, sığ sularda beslenir, uzun ve sivri gagalarını balıklara, kurbağalara ve böceklere saplayarak avlanır.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avcıların Vurduğu Erguvani Balıkçıl Telef Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement