Avea, 2015 Gsma Ödüllerinde 2 Projesiyle Finale Kaldı - Son Dakika
Güncel

Avea, 2015 Gsma Ödüllerinde 2 Projesiyle Finale Kaldı

Avea, 2015 Gsma Ödüllerinde 2 Projesiyle Finale Kaldı

Avea, "Sesli Adımlar" ve "Kayıp Suriyeli Ailelerin Birleştirilmesi" projeleriyle 2015 GSMA Ödüllerinde finale kaldı.

05.02.2015 14:02  Güncelleme: 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avea, "Sesli Adımlar" ve "Kayıp Suriyeli Ailelerin Birleştirilmesi" projeleriyle 2015 GSMA Ödülleri'nde finale kaldı.

Avea'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, Dünya GSM Birliği (GSMA) 2015 Dünya Mobil Kongresi kapsamında verilecek Global Mobil Ödülleri'nde "Sesli Adımlar" uygulaması ve "Kayıp Suriyeli Ailelerin Birleştirilmesi" projesiyle finale kaldı. Bu yıl 20. kez düzenlenen ve 800'ün üzerinde projenin yarışacağı GSMA ödülleri, mobil teknoloji dünyasının küresel ölçekteki en prestijli ödülü olarak nitelendiriliyor.

"Sesli Adımlar" uygulaması, finalde "Toplumsal ve Ekonomik Gelişme" kategorisinde "En İyi Mobil Ürün-Uygulama" alt başlığında, "Kayıp Suriyeli Ailelerin Birleştirilmesi" projesi de aynı kategorinin "Mobil Teknolojilerin Acil Durumlar ve İnsanı Yardım İçin En iyi Kullanımı"  alt başlığında yarışacak.

-"Sesli Adımlar"

Avea'nın ECE Türkiye ile birlikte hayata geçirilen "Sesli Adımlar" uygulaması, görme engellilerin yaşadığı sıkıntıları azaltmak ve onların sosyal hayata uyumunu kolaylaştırmayı hedefliyor.

Uygulama, ilk olarak Türkiye'de 6 alışveriş merkezinde görme engelli vatandaşların hizmetine sunuldu. Avea'nın teknolojik altyapısıyla, BoniBeacon ağı üzerinden iBeacon/Bluetooth-Low-Energy Smart Beacon'lar kullanılarak gerçekleştirilen uygulama, abonesi olunan operatörden bağımsız olarak tüm görme engelliler tarafından kullanılabiliyor.

"Sesli Adımlar" uygulaması, mobil uygulama üzerinden konum bulma ve mağaza sorgulama imkanı sağlıyor. İngilizce ve Türkçe desteğine sahip olan uygulamasının hastane, havaalanı, otel ve devlet binaları gibi yapılarda da yaygınlaşması amaçlanıyor.

-"Kayıp Suriyeli Ailelerin Birleştirilmesi"

REFUNITE, Ericsson, Asiacell ve Zain Group işbirliğiyle hayata geçirilen "Kayıp Suriyeli Ailelerin Birleştirilmesi" projesi de bölgedeki olumsuz koşullar nedeniyle aile fertlerinden ayrı düşen sığınmacılara mobil iletişim altyapısı ile destek sağlayıp, onları Türkiye'deki ve yakın bölgelerdeki aile fertleriyle tekrar bir araya getirmek için yürütülüyor.

Suriyeli aileler, Refugees United platformunu SMS ve ücretsiz arama yapabilecekleri numaralar aracılığıyla kullanabiliyor. Platform, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara Avea tarafından Arapça ve İngilizce içerikli lokasyon bazlı SMS gönderimleriyle duyuruluyor ve Suriyeli sığınmacıları Refugees United'in Kenya'daki müşteri hizmetlerine kayıt olmaya çağırıyor.

Sığınmacıların, Refugees United müşteri hizmetlerine kaydı Avea tarafından ücretsiz olarak sağlanan hatlardan ya da sığınmacıların gönderdikleri ücretsiz SMS'ler aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Kaydın ardından kayıp sığınmacıların Refugees United tarafında tespit edilmesiyle sığınmacıların tekrar bir araya getirilmesi sağlanıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avea, 2015 Gsma Ödüllerinde 2 Projesiyle Finale Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement