Avea'dan 3. Çeyrekte 1 Milyar 144 Milyon Liralık Toplam Gelir - Son Dakika
Güncel

Avea'dan 3. Çeyrekte 1 Milyar 144 Milyon Liralık Toplam Gelir

Avea, yılın 3. çeyreğinde toplam gelirini geçen yıla göre yüzde 18 artırarak 1 milyar 144 milyon liraya çıkardı.

06.11.2014 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avea, yılın 3. çeyreğinde toplam gelirini geçen yıla göre yüzde 18 artırarak 1 milyar 144 milyon liraya çıkardı.

Avea'nın 3. çeyrek operasyonel ve finansal sonuçları, Genel Müdür Erkan Akdemir ev sahipliğinde düzenlenen toplantıyla duyuruldu.

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre Avea, 2014'ün 3. çeyreğinde 447 bin, dokuz ayında ise 1,7 milyon net abone tabanı artışı elde ederek 3. çeyreği kapattı. Bu artış sonucunda Avea'nın bir önceki yılın aynı döneminde 14,1 milyon olan toplam abone sayısı, bu yılın 3. çeyreğinde 16,2 milyona ulaştı.

Yılın 3. çeyreğinde, toplam gelirini geçen yıla göre yüzde 18 artırarak 1 milyar 144 milyon liraya çıkaran Avea'nın EBITDA'sı (Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kar "FAVÖK") ise yüzde 26 büyüyerek 218 milyon lira oldu. Mobil data gelirlerinde, yüzde 81'lik artış yakalayan Avea'da, mobil datanın servis geliri içindeki payı ise 3. çeyrek itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre 9 puan artışla yüzde 25'e yükseldi.

Toplam abone tabanında yıllık yüzde 15 büyüme ile 3. çeyrekte 447 bin net müşteri kazanan Avea'nın 2014 yılı dokuz ayında net abone kazanımı 1,7 milyona çıktı. Böylece bir önceki yılın aynı döneminde 14,1 milyon olan toplam abone sayısı, bu yılın 3. çeyreğinde 16,2 milyona ulaştı.

Geçen yılın aynı dönemindeki 6,2 milyon faturalı abone sayısını yüzde 22'lik artışla 7,6 milyona çıkaran Avea, böylece faturalı abone oranını 2,5 puan artışla yüzde 47'ye yükseltti. Yüzde 10 artan faturasız abone tabanı ise geçen yılın 3. çeyreğindeki 7,9 milyon seviyesinden bu yılın 3. çeyreğinde 8,7 milyona yükseldi.

"1,7 milyon net abone artışıyla son 6 yılın en yüksek artışını gerçekleştirdik"

Erkan Akdemir de bu yıl toplam abone tabanı büyümesi ile kırdıkları rekorlara bir yenisini daha eklediklerini belirtti. Bu alanda 2008'den bu yana dokuz ayda en yüksek büyümeyi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Akdemir, "Yılın 3. çeyreğini abone tabanında dokuz ayda 1,7 milyon rekor net büyümeyle kapattık. Bu yıl 3. çeyrekteki 447 bin net abone kazanımıyla geçtiğimiz yılın dokuz ayında 624 bin olarak kaydettiğimiz abone taban büyümesini, 2014 yılı dokuz ayında 1 milyon 697 bine yükselttik. Böylece son 6 yılın en yüksek artışını gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Akdemir, "Numara Taşıma" kavramının son 2 yıldır "Avea" ile özdeşleştiği değerlendirmesinde bulunarak, şunları aktardı:

"Bu yıl 3. çeyrek sonunda, dokuz aydaki net numara taşıma adedini, geçen yıla göre yüzde 113'lük bir artışla 1,3 milyona yükselttik. 2014'ün 3. çeyrek döneminde 224 bin kişi daha tercihini Avea'nın ayrıcalıklarla dolu dünyasının bir parçası olmaktan yana yaptı. Kuruluşumuzun 10. yılında numara taşıma alanında kesintisiz sürdürdüğümüz liderliğimizle 10. çeyreği de devirdik. Avea yılın 3. çeyreğinde de çift haneli büyümesine devam etti. Gelirimizi geçen yıla göre yüzde 18 artırarak 1 milyar 144 milyon liraya çıkardık. EBITDA ise bir önceki yıla göre yüzde 26'lık güçlü bir büyüme kaydederek 218 milyon liraya yükseldi."

"Mobil data geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81 arttı"

Akdemir, Avea'nın büyümesinin lokomotifi olarak nitelendirdikleri "mobil data" gelirinde de dikkat çekici bir artışa imza attıklarını vurguladı. Mobil datanın, Avrupa'da ve tüm dünyada olduğu gibi operatörlerin hızla büyüyen gelir payı olduğuna dikkati çeken Akdemir, şunları kaydetti:

"Biz de yeni nesil teknoloji yatırımlarına odaklanan büyüme stratejimizin bir parçası olarak bu alanda yaptığımız çalışmaların meyvelerini toplamaya devam ediyoruz. Başta Woops ve Prime'ın müşterilerine özel olarak tasarlanan ayrıcalıklı tarifelerin de gücüyle data servis gelirlerimizi önemli ölçüde arttırmayı bu çeyrekte de sürdürdük.

Bu alanda hem kullanıcı sayısı hem de kullanımdaki artışla mobil datada yıllık yüzde 81'lik bir büyüme kaydederek 218 milyon liraya ulaştık. Mobil datanın servis gelirimiz içindeki payı da 3. çeyrek itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre 9 puan artışla yüzde 25'e çıktı. Yani bu sonuçlara baktığımızda özetle; gelirimizin yaklaşık dörtte birini mobil data gelirleri oluşturuyor diyebiliriz."

"Akıllı telefon penetrasyon oranındaki liderliğimizi 12 çeyrektir koruyoruz"

Akdemir, bir önceki çeyrekte rakiplerinin 11-12 puan önünde tamamladıkları akıllı telefon penetrasyon oranını daha yukarı bir seviyeye taşımaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Akıllı telefon penetrasyon oranındaki liderliklerini 12 çeyrektir koruduklarının altını çizerek, "Bu oranı yılın üçüncü çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre tam 13 puan artışla yüzde 48'e yükselttik. Akıllı telefon sahiplik oranındaki liderliğimizde cazip fırsatlarla sunduğumuz cihazlarımızın payı yadsınamaz. Operatör markalı 'Avea inTouch' serisi cihazlarımızla bu pazarda rekabeti hareketlendirdik ve liderliğimizi perçinledik" bilgisini verdi.

Akdemir, sektörde tüm iletişim ihtiyaçlarını bir arada sunan cazip tekliflerle "cep yakan fatura" kavramını ortadan kaldırdıklarını dile getirdi. Yılın 3. çeyreğinde Abone Başına Aylık Gelirin (ARPU) bir önceki yıla göre yüzde 2'lik artışla 22,9 liraya çıkardıklarını anlatan Akdemir, Kişi Başı Kullanım Dakikasında (MOU) ise yıllık bazda yüzde 11 büyüme sağlayarak 417 dakikaya ulaştıklarını söyledi.

Akdemir, her alanda sergiledikleri proaktif yaklaşımla sektördeki rekabete yön verdiklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bireysel ve kurumsal müşterilerimize ayrıcalıklı, cazip teklifler ve kampanyalar sunmaya devam ediyoruz. Diğer yandan Ar-Ge ekibimizin yoğun çalışmaları sonucunda sunduğumuz ürünlerle ve hizmetlerin yardımıyla kurumsal iş birlikleri ve marka ortaklıkları gerçekleştiriyoruz. İstikrarlı büyümemizi sürdürerek rekorlara imza atma hedefi ile hareket etmeye önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avea'dan 3. Çeyrekte 1 Milyar 144 Milyon Liralık Toplam Gelir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement