Avea, Tc3'te Katılımcı Üye Olarak Yer Aldı - Son Dakika
Güncel

Avea, Tc3'te Katılımcı Üye Olarak Yer Aldı

Avea IT Grup Direktörü Kurdoğlu: "İletis¸im teknoloji sekto¨ru¨ u¨zerine kurulu bu konseyde, inovasyonun rotasını izleyebilme, digˆer şirketlerin inovasyon alanındaki yetkinliklerini, c¸izdikleri yol haritalarını gözlemleyebilme imkanı buluyoruz"

05.10.2014 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avea, bu yıl itibariyle üye olduğu Silikon Vadisi Telekom Konseyi tarafından 1-2 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen ve telekom inovasyonu alanında yılın en önemli etkinliği olarak kabul edilen Telekom Konseyi Operatör İlişkileri'nde (TC3) katılımcı üye olarak yer aldı.

Avea açıklamasına göre, Avea, dünyada telekom inovasyonu alanında yılın en önemli etkinliği olarak kabul edilen, telekom servis sağlayıcılarının yenilikleri keşfetmek üzere, iki gün süren yönetici zirvesi TC3'e katılarak telekom ve bağlantılı diğer alanlarda gerçekleştirdiği inovasyonları tanıttı.

1-2 Ekim 2014 tarihlerinde Kaliforniya'da düzenlenen etkinlikte, 2015'e dair yol haritaları paylaşıldı. Telekom şirketleri, bayiler, platform sağlayıcılar, yeni kurulan şirketler ve geliştiriciler dahil olmak üzere ekosistemin her noktasındaki şirket ve bireylerin katıldığı TC3'ün gündeminde, kariyer yol haritaları, girişim demoları ve yatırımcı alanları gibi konular öne çıktı.

Açıklamaya göre, telekom sektöründen şirketlerin ekosistemdeki yenilikçi faaliyetlerini pazarlamak, ihtiyaç duydukları girişimcileri çekmek ve inovasyonlarını tanıtmak için odaklandıkları gelişim alanlarına dikkat çektiği TC3, özellikle Ar-Ge yapan şirketlere inovasyonlarını sunma fırsatı sağlıyor.

TC3, telekom operatörleri, yatırımcılar ve girişimcileri bir araya getiriyor, yenilikçi fikirlerin tartışıldığı ve iş fırsatlarının oluşturulduğu bir platform sunuyor. Pazarın masaya yatırıldığı etkinlik, iletişim operatörleri ya da bayilerle daha etkili çalışabilmenin yollarına ışık tutarken, pazarda alternatif yollar arayan şirketlere de yol gösteriyor.

Hem şahsen hem online olarak sektör temsilcilerinin bir araya gelerek iletişim kurabilecekleri ve işbirliğinde bulunabilecekleri bir platform sunan TC3, sadece geçen yıl 40 müzakere konusu için 1.500 telekom şirketinden 2 bin yöneticinin yanı sıra 25 sabit ve kablosuz telefon şirketini bir araya getirmişti.

"10 yılda ülkenin en genç mobil iletişim şirketinden bir teknoloji devine dönüştük"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Avea IT Grup Direktörü Egemen Kurdoğlu, Avea'nın Silikon Vadisi Telekom Konseyi'ne u¨yeligˆinin 2014 yılında başladığını belirterek, iletişim, teknoloji sekto¨ru¨ u¨zerine kurulu bu konseyde inovasyonun rotasını izleyebilme, digˆer şirketlerin inovasyon alanındaki yetkinliklerini, c¸izdikleri yol haritalarını gözlemleyebilme imkanı bulduklarını ifade etti.

İnovasyona ciddi bir yatırım yaparak 10 yılda ülkenin en genç mobil iletişim şirketinden bir teknoloji devine dönüştüklerini vurgulayan Kurdoğlu, Avea'nın Türkiye mobil iletişim sektörünün ilk lisanslı Ar-Ge Merkezi'ne sahip olduğuna dikkati çekti.

Avea'nın inovasyon ekosistemini, geliştirdiği yenilikçi ürün ve hizmetlerine de işaret eden Kurdoğlu, şunları kaydetti:

"UCLA iş birliğiyle hayata geçirdikleri Mobil Sağlık Analiz sistemleri, Türkiye'nin ilk ticari NFC ürünü Bonuslu Avea ve GSMA'da finale kaldığımız  'Lokasyon Bazlı Anlık Bildirim Servisi' başta olmak üzere bugüne dek pek çok yenilikçi ürüne imzamızı attık. Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı dahilinde farklı projeler yürütmekteyiz. Telekom sektörünün ilk kuluçka merkezinin kurucusu olarak, bu merkezde hem ulusal hem uluslararası paydaşlarımızla ortaya koyduğumuz ürün ve hizmetlerle güçlü bir inovasyon ekosistemi kurduk.

Farklı ayaklarla desteklediğimiz bu ekosistemle uzun süreli işbirliklerine imza attık. 2012'de başlayan Mobil Deneyim Merkezi'nde 20'ye yakın proje yürütmekteyiz. Özelikle akıllı yaşam ve Google Glass konusunda yaptığımız çalışmalarla ve 5G konusundaki atılımlarımızla müşterilerimize geleceğin teknolojilerini sunan öncü bir mobil operatör olma konusundaki iddiamızı sürdürüyoruz. Her geçen gün işbirliklerimizi arttıracak ve ekosistemimizi büyütecek çalışmalar üzerinde yoğunlaşıyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avea, Tc3'te Katılımcı Üye Olarak Yer Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement