Avea ve Nokia'dan Akıllı Telefon - Son Dakika
Güncel

Avea ve Nokia'dan Akıllı Telefon

Avea ve Nokia\'dan Akıllı Telefon

Avea ile Nokia arasında yapılan iş birliğiyle üretilen Nokia Lumia 525 tanıtıldı.

10.04.2014 14:36  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, Avea ile Nokia iş birliğine ilişkin, "Nokia ile başladığımız bu stratejik ortaklığı yeni iş birlikleriyle taçlandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Avea, dünyanın önemli telefon üreticilerinden Nokia ile stratejik bir iş birliğine imza attı. Gerçekleştirilen bu iş birliğiyle Nokia Lumia 525 cihazı, Avea'ya özel üretildi. Nokia Lumia 525'in tanıtımında konuşan Akdemir, bu iş birliğiyle bir ilke imza attıklarının altını çizerek, Nokia ile gerçekleştirdikleri bu işbirliğinin, karşılıklı bir 'kalite' güvenini temsil ettiğini söyledi.

Hazırladıkları tekliflerle, Nokia Lumia 525'i Avea'ya özel ürettirmenin yanı sıra rahatça erişilebilir bir hale getirdiklerini belirten Akdemir, "Avea'ya özel yazılımı ve donanımıyla Avea müşterileri için özelleştirilen Nokia Lumia 525 ile öncelikli hedefimiz, tam 10 çeyrektir devam ettirdiğimiz akıllı cihaz penetrasyon liderliğimizi perçinleyerek sürdürmek. Diğer yandan, bu tür stratejik iş ortaklıklarının her iki markanın pazarlama çalışmalarına ve prestijine önemli katkılar sağladığını deneyimliyoruz. Nokia ile başladığımız bu stratejik ortaklığı yeni iş birlikleriyle taçlandırmayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ki; gelecek, yenilik ve değişimle beslenen iş ortaklıklarıyla şekillenecek" diye konuştu.

Avea Mobil Bağlantı Direktörü Baran Yurdagül de Avea'yı akıllı telefon alanında önemli bir aktör olarak konumlandırma hedefi doğrultusunda, son 2 yıldır toplam pazar büyümesinin de üzerinde bir büyüme gerçekleştirerek yüzde 37'lik bir akıllı telefon kullanım oranına ulaştıklarını anlattı.

Yurdagül, Türkiye'nin operatör ve üretici markalarını taşıyan ilk "Windows phone" platformundaki akıllı telefonunun lansmanını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Cihazımız, aynı zamanda Nokia'nın operatör iş birliğiyle Avrupa'da ürettiği ilk akıllı telefon olma özelliğini de taşıyor. Ayrıca, bu işbirliğimizle Avea markalı cihaz portföyümüze ilk kez Windows phone işletim sistemine sahip bir akıllı telefonu da ekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Avea müşterilerinin Nokia markasına duydukları güvene ve Nokia markası kullanma alışkanlığına da değinen Yurdagül, Nokia'nın Windows phone pazarında lider oyuncu olduğuna dikkati çekti.

Yurdagül, Avea inTouch serileriyle yakaladıkları başarıyı daha da taçlandırmak için Nokia ile iş birliğine gittiklerini yineleyerek, yenilikçi bir operatör olarak farklı ekosistemleri desteklediklerini ve müşterilerin farklı ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduklarını söyledi.

Müşterisine değer katan marka algılarıyla bu iş ortaklığını daha da güçlendireceklerini dile getiren Yurdagül, şunları kaydetti:

"Windows phone'u deneyimlemek isteyen müşterilerimize üst segmentteki Lumia cihazların birçok özelliğine sahip olan Nokia Lumia 525'i, 529 lira gibi erişilebilir bir fiyatla sunuyor olmanın heyecanı içindeyiz. Nokia ile gerçekleştirdiğimiz bu önemli stratejik iş birliğiyle Nokia ve Avea'ya karşılıklı olarak değer katarken, akıllı telefon deneyimini müşterilerimiz için kolayca erişilebilir hale getirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Nokia Lumia 525  bu özel iş birliğinin de bir simgesi olarak sadece Avea İletişim Merkezleri ve bayilerinde satılacak."

"Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da bir ilki gerçekleştiriyoruz"

Nokia Türkiye Genel Müdürü Çiçek Uyansoy İcan ise basın Windows phone'un global ölçekte en hızlı büyüyen işletim sistemi olduğunu belirterek, bu iş birliğiyle pazardaki gücünü artırmayı hedeflediğini vurguladı.

Nokia'nın Türkiye'de Windows phone platformunu taşıyan marka olduğunu, genişleyen portföyleri ve erişilebilir fiyatlı yeni cihazlarıyla, pazardaki güçlerini daha da artırmayı hedeflediklerini paylaşan İcan, şöyle devam etti:

"Erişilebilir fiyatı ve üst segmentteki Lumia cihazların birçok özelliğini içinde barındıran Nokia Lumia 525, Nokia'nın kullanıcıları kaliteli ve erişilebilir fiyatlı akıllı telefonlarla buluşturma stratejisinin devamı özelliğini taşıyor. Avea ile gerçekleştireceğimiz Nokia Lumia 525 kampanyasıyla sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da bir ilki gerçekleştiriyoruz. İlk kez bir Lumia cihaz, operatöre ait yazılım ve donanım özelleştirmesiyle tüketicilerle buluşuyor. Yazılım tarafında Avea'nın Bulutt ve Avea Lig uygulamaları, duvar kağıtları ve zil sesleri gibi özellikleri bulunurken, donanım tarafında ise Avea logosu ürün kapaklarının üstünde yer alacak. Bu kampanya ile Avea ve Nokia gibi güçlü iki markayı bir araya getirmekten ve Lumia 525'i tüketicilerle buluşturmaktan gurur duyuyoruz."

Nokia Lumia 525'in özellikleri

Gerçekleştirilen bu iş birliğiyle Nokia Lumia 525 cihazı, Avea'ya özel üretildi. Nokia Lumia 525, bu özel iş birliğinin bir simgesi olarak sadece Avea İletişim Merkezleri ve bayilerinde satılacak. İşbirliği kapsamında sunulan cihaz, Nokia'nın operatör işbirliğiyle ürettiği "Avrupa'daki ilk akıllı telefon" ünvanını taşırken, aynı zamanda Türkiye'de de bir GSM şirketi tarafından gerçekleştirilen "ilk üretici ve operatör markalı" cihaz oldu.

Arka kapağında Avea logosunu taşıyacak olan Nokia Lumia 525, sarı ve beyaz renk seçeneklerinin yanı sıra Avea logolu siyah kapak hediyesiyle Avealılara sunuluyor. Ayrıca telefon, Windows phone 8 işletim sistemi, 4 inç ekran, 5 MP kamera, çift çekirdekli işlemci ve renkli kapaklarının yanı sıra 21 mbit'e kadar çıkan veri hızına sahip. Cihaz, 336 saat bekleme süresiyle de dikkati çekiyor.

Kullanıcılar, Nokia Lumia 525'e 24 ay taahhütle ayda 1 TL'den başlayan tarifeye ek tekliflerle Lumia 525'e sahip olabilecek. Kampanya kapsamında Nokia Lumia 525'i satın alanlara, Avea Bulutt'tan 12 ay boyunca 4GB saklama alanı ve 3 ay boyunca aylık 50 Şarkı İndirme Paketi de hediye edilecek. Cihazı alan faturasız müşterilere ise 12 ay boyunca her ay 1 GB internet hediye edilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avea ve Nokia'dan Akıllı Telefon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement