AVİM'den "Cinayet ve Hafıza: Ermeni Terörizmi" Konferansı - Son Dakika
Güncel

AVİM'den "Cinayet ve Hafıza: Ermeni Terörizmi" Konferansı

Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM), başkent Ankara'da "Cinayet ve Hafıza: Ermeni Terörizmi" başlıklı bir konferans düzenledi.

28.05.2019 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM), başkent Ankara'da "Cinayet ve Hafıza: Ermeni Terörizmi" başlıklı bir konferans düzenledi.

AVİM Genel Merkezi'nde düzenlenen konferansa, AVİM Başkanı Alev Kılıç'ın yanı sıra yerli ve yabancı araştırmacı ve uzmanlar katıldı.

AVİM Danışmanı Emekli Büyükelçi Yiğit Alpogan, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, her yıl farklı konularda yaklaşık 10 konferans düzenlediklerini söyledi.

ABD'deki Coastal Carolina Üniversitesinden Doç. Dr. Christopher Gunn, konferansta yaptığı sunumda, Ermeni teröristler Soghomon Tehlirian, Gourgen Yanikian ve Monte Melkonian'ın öldürdüğü Türk diplomatlar ve yakınları hakkında bilgi verdi.

Gunn, terörist Tehlirian'ın 1921'de Berlin'de Talat Paşa'yı öldürdüğünü kaydetti.

Tehlirian'ın mahkemede 1915 olayları sırasında "Ailesinin Erzincan'daki evlerinden sürgün edildiği, kız kardeşinin kaçırıldığı ve annesi ile babasının öldürüldüğü" gibi iddialarla kendisini savunduğunu söyleyen Gunn, Tehlirian'ın, cinayeti bu hislerle işlediğini ileri sürdüğünü belirtti.

Gunn, Ermeni diasporasının da etkisinde kalan Alman mahkemesinin Tehlirian'ı suçlu bulmadığını vurgulayarak, esasen onun 1915 olayları sırasında Erzincan'da bulunmadığını ve savunmasının da yalan olduğunu aktardı.

Araştırmacı Gunn, terörist Yanikian'ın 1973'te Kaliforniya'da Türk diplomatlar Mehmet Baydar ve Bahadır Demir'i öldürdüğünü ve mahkemede kendisini tıpkı Tehlirian gibi savunduğunu ancak ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Terörist Yanikian'ın bir süre sonra sağlık sebebiyle serbest kaldığını iade eden Gunn, Yanikian'ın "Onlar (Türkler) benim için insan değil." sözünü hatırlattı.

Gunn, diğer terörist Melkonian'ın ise 1980'de Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği İdari Ateşesi Galip Özmen ve kızı Neslihan Özmen'i öldürdüğünü ifade etti.

Terörist Melkonian'ın 1985'te Fransa'da tutuklanıp 1989'da ise serbest bırakıldığını hatırlatan Gunn, onun 1990'da Erivan'a döndüğünü aktardı.

Gunn, Melkonian'ın cenazesinin devlet töreniyle uğurlandığını ve isminin bir askeri okula verildiğini de sözlerine ekledi.

Uluslararası terör suçuna karışmış bu üç ismin mahkemelerde Birinci Dünya Savaşı sırasında yaşadıkları olaylarla ilgili yalan savunmalar yaptığını belirten Gunn, bu motivasyonlarla Türk diplomatları ve yakınlarını öldürdüklerini vurguladı.

Gunn, bu teröristlerin isimlerinin akademik makale ve kitaplara konu olduğunu, aynı zamanda bazılarının heykellerinin bile dikildiğini ifade etti.

Ermeni propagandasına ilgi azalıyor

Ermeni propagandasının son yıllarda uluslararası arenada daha az ilgili gördüğünü aktaran Gunn, "ABD Başkanı Donald Trump'ın 1915 olaylarını soykırım olarak tanıyabileceği spekülasyonları vardı ancak 2017, 2018 ve 2019'da Ermenilerin uluslararası arenada yaptığını propaganda daha az ilgi görüyor." dedi.

Gunn, bu üç teröristin ülkesi adına iyi bir şeyler yapmış gibi övgüler alıyor olmasının sorgulanması gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AVİM'den 'Cinayet ve Hafıza: Ermeni Terörizmi' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement