Avlanma Yasağı Başladı - Son Dakika
Güncel

Avlanma Yasağı Başladı

Avlanma Yasağı Başladı

Şanlıurfa'nın Hilvan Kaymakamlığı, avlanma yasağının 1 Nisan 2015 tarihi itibari ile başladığını duyurdu.

08.04.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay başkanlığında baraja sınır köylerin muhtarlarıyla kaçak avlanma ile ilgili toplantı yapıldı. Toplantıda avlanma yasağının 1 Nisan tarihi itibari ile başladığına dikkat çekildi.

Toplantıya İlçe Kaymakamı Ahmet Özay, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Timur Deniz, Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Savaş Bozkurt, İlçe Tarım Müdürü İsmail Şeyhanlıoğlu, İlçe Emniyet Müdürlüğünde Polis Merkez Amiri Başkomiser Mustafa Fatih Tolga Baydar ve baraja sınır yaklaşık 15 mahalle muhtarı katıldı.

Toplantıda 1 Nisan-1 Temmuz tarihleri arasında iç sularda balık av yasağı olduğunu hatırlatan Kaymakam Özay, kaçak avlanma ile ilgili şüphe uyandıran durumların olması, mahalle sakinlerince en seri şekilde 156 Jandarma hattını bildirmeleri gerektiği konusunda vatandaşlara gerekli bilgilendirme ve uyarıların mahalle muhtarları tarafından yapılması gerektiğini belirtti.

Özellikle barajda balık avlanma dönemine riayet edilmediği ve keklik sayısında düşüş olduğunu dair şikâyetlerin geldiğini belirten Özay; "Avlanma yasağı üç aylık bir süre. Bu süre zarfında avlanmadığı sürece balıkların üremesi sağlanıp daha çok ürün elde edilecek. Bu konuda Jandarma ve muhtarların koordineli bir şekilde çalışarak yasak avlanmanın önüne geçilmesi için hassasiyetle üzerinde durulmasını istiyorum" dedi.

Toplantıda daha sonra yasak avlanma ile ilgili şikayetler dinlendi. Toplantının faydalı olduğunu belirten köy muhtarları kurallara uyulması konusunda kendilerinin de vatandaşları uyaracağını dile getirdiler.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Avlanma Yasağı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement