Avni Akyol Kabri Başında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Avni Akyol Kabri Başında Anıldı

Avni Akyol Kabri Başında Anıldı

Düzce’nin yetiştirdiği önemli devlet adamı, siyasetçi ve eğitimci merhum Avni Akyol vefatının 16. yıldönümünde kabri başında yapılan törenle anıldı.

04.10.2015 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce'nin yetiştirdiği önemli devlet adamı, siyasetçi ve eğitimci merhum Avni Akyol vefatının 16. yıldönümünde kabri başında yapılan törenle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür Eski Bakanlığı ve Milli Eğitim Eski Bakanlığı yapan Siyasetçi, eğitimci merhum Avni Akyol, vefatının 16. yıldönümünde Düzce Şehir Mezarlığı'ndaki kabri başında ailesinin isteği üzerine yapılan mütevazi törenle anıldı. Avni Akyol'u anma programına ailesi, dostları, arkadaşlarının yanı sıra Avni Akyol İlkokulu'nda eğitim gören minik öğrencilerde yalnız bırakmadı.

Damadı Avni Akyol Ümit Vakfı Başkanı Necati Çevirir, Akyol'un vefatının 16. yılında özlemlerinin daha da arttığını dile getirdi.

Necati Çevirir; "Onu her geçen yıl sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Onun vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi erdemli kişiliği candan içten hoşgörülü tavırları bizim için her zaman rehber oldu. Yolumuzu aydınlattı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okunan kuran-ı kerim ve yapılan duaların ardından Avni Akyol anma programı sona erdi.

AVNİ AKYOL KİMDİR?

21 Temmuz 1977-20 Kasım 1978 tarihleri arası Kültür Bakanı, 30 Mart 1989 -20 Kasım 1991 tarihleri arası Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Avni Akyol, 30 Eylül 1999'da bir cenaze için gittiği Bolu Gerede'de, kaldığı otelde kalp krizi geçirerek vefat etmişti. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avni Akyol Kabri Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement