Avrasya Asansör Fuarı, 25 Eylül'de İstanbul'da Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Avrasya Asansör Fuarı, 25 Eylül'de İstanbul'da Yapılacak

TASİAD Başkanı Akdemir: "Düzenleyeceğimiz Avrasya Asansör Fuarı'nda yerli üretim markaların daha güvenilir olduğunu göstereceğiz"

19.09.2014 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrasya Asansör Fuarı, 300 markanın katılımıyla 25-28 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek.

CNR EXPO açıklamasına göre, Yeşilköy'de, 300 markanın katılımıyla Türk asansör firmalarının ihracatını artırma hedefiyle düzenlenecek Avrasya Asansör, Yürüyen Merdiven Sanayi ve Teknolojileri Fuarı 25 Eylül'de başlayacak. 28 Eylül 2014 tarihine kadar devam edecek fuar, CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Sine Fuarcılık tarafından, Asansör Sanayicileri Federasyonu (ASFED) ve TASİAD desteğinde yapılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tüm Asansör Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) Başkanı Levent Akdemir, elektrik ve hidrolik tahrikli asansörlerin yüzde 100 yerli üretim olduğunu bildirdi.

Uzak Doğu'dan getirilen, paket asansörlerin çok fazla güven teşkil etmediğini hatırlatan Akdemir, "Yerli sanayinin korunması gerekiyor. Özel sektör alımlarında Türkiye'de üretilen ürünlere yönelik özendirici uygulamalar ve destek mekanizmalarının geliştirilmesini istiyoruz. Müteahhitlerimizin, yerli asansör sanayisinin tüm beklentilerini karşılayacak birikime ulaştığını artık görmelerini ve inanmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Asansör kazaları konusuna da değinen Akdemir,  Türk üretimi asansörlerin, kazaları ciddi oranda düşüreceği öngörüsünde bulundu.

"Üretimi ve montajı standartlara uygun, bakımları ve düzenli muayeneleri uzman kişilerce ve zamanında yapılmış asansörler kazaya neden olmaz" diyen Akdemir, amaçlarının, ülke genelinde bu algıyı yaratmak olduğunu ve fuarda, sektörde bu algının yıkılmayacak şekilde yerleştirilmesi için önemli faaliyetlerde bulunacaklarını açıkladı.

Yerli üretim asansörlerin, ekonomiye de büyük desteği olacağına işaret eden Akdemir, 213 milyon 843 bin dolar ithalatı olan sektörde ithalat rakamlarının aşağı çekileceğini belirtti.

Sektörün 2013 yılında 150 milyon 935 bin dolar ihracat gerçekleştirdiğini hatırlatan Akdemir, fuarla Türk firmaların ihracatlarını artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Verilen bilgilere göre, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Balkanlar'dan çok sayıda alıcı ve katılımcının geleceği fuar, açık kaldığı süre boyunca çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Fuarın ikinci günü 26 Eylül'de "Asansör Periyodik Kontrol Faaliyetlerinde Uygulama Farklılıkları" semineri yapılacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrasya Asansör Fuarı, 25 Eylül'de İstanbul'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement