Avro Bölgesi'nde İnşaat Üretimi Ağustosta Arttı - Son Dakika
Ekonomi

Avro Bölgesi'nde İnşaat Üretimi Ağustosta Arttı

Avro Bölgesi'nde ağustos ayı inşaat üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,5, Avrupa Birliği'nde (AB) ise yüzde 0,5 arttı.

17.10.2014 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avro Bölgesi'nde ağustos ayı inşaat üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,5, Avrupa Birliği'nde (AB) ise yüzde 0,5 arttı. Söz konusu oran yıllık bazda ise Avro Bölgesi'nde yüzde 0,3 ve AB'de de yüzde 0,8 azaldı.

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) yayınladığı verilere göre, bu yılın ağustos ayında, temmuz ayına göre mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, Avro Bölgesi'nde ve AB'de artış kaydetti. 18 üyeli Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi ağustosta yüzde 1,5 ve 28 üyeli AB'de de yüzde 0,5 oldu.

İnşaat üretimi temmuzda Avro Bölgesi'nde yüzde 0,3, AB'de de yüzde 0,4 artmıştı. Söz konusu oran yıllık bazda ise Avro Bölgesi'nde yüzde 0,3 ve AB'de de yüzde 0,8 azaldı.

Ağustosta inşaat üretimindeki artış, Avro Bölgesi'nde yüzde 1,4 artan inşaat yapımı ve yüzde 2,1 artan inşaat mühendisliği faaliyetinden kaynaklandı. AB'deki artışa ise yüzde 0,6 yükselen inşaat yapımı ve yüzde 0,1 artan inşaat mühendisliği neden oldu.

İnşaat üretiminde aylık bazda en fazla artış sırasıyla İspanya, Romanya ve Fransa'da gerçekleşirken, en fazla azalış ise sırasıyla İngiltere, Almanya, Polonya ve Slovenya'da belirlendi.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi sektöründe yıllık bazdaki azalış, yüzde 5,2 azalan inşaat mühendisliğinden kaynaklanırken, inşaat yapımı ise yüzde 0,9 artış kaydetti.

AB'de ise söz konusu oranın gerilemesinde de yüzde 5,4 azalan inşaat mühendisliği etkili oldu. Bölgede inşaat yapımı ise yüzde 0,4 yükseldi.

Söz konusu oranda yıllık bazda en fazla azalış sırasıyla Romanya ve Portekiz'de gerçekleşirken, en fazla artış ise sırasıyla Slovenya, İspanya ve İsveç'te ölçüldü. - Hessen

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Avro Bölgesi'nde İnşaat Üretimi Ağustosta Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement