Avrupa 3. İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Avrupa 3. İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Şampiyonası

Avrupa 3. İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Şampiyonası

Alanya'da 13 ülkeden 130 sporcunun katıldığı şampiyona başladı.

12.09.2014 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa 3. İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Şampiyonası, Alanya ilçesinde başladı

?Avrupa Sağırlar Spor Organizasyonu (EDSO) ve Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen 3. Avrupa İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Şampiyonası'nın açılış seremonisi, Galip Dere Plajı'nda yapıldı.

EDSO 2. Başkanı Vasyl Sandugei, yaptığı konuşmada, ilkini 2005'te yaptıkları şampiyonayı 3. kez gerçekleştirdiklerini kaydetti. 2008'deki 2. şampiyonanın Yunanistan'da yapıldığını ifade eden Sandugei "Alanya'da şimdi de şampiyonanın üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Bu konuda spor federasyonu çok destek verdi, Alanya Belediyesi de büyük katkılar sağladı" dedi.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle bu tür organizasyonları birçok ülkenin kabul etmediğini belirten Sandugei, Türkiye'de ise bu konuda çok fazla destek geldiğini vurguladı. Türk hükümetinin işitme engellilerin problemlerini çözmede büyük desteklerinin olduğunu ifade eden Sandugei, "Diğer ülkelerde bu böyle değil. İşitme engellilere çok saygı gösterilmiyor ama Türkiye'de bu konuda çok fazla destekler veriliyor. Bu anlamda da çok mutluyum" diye konuştu.

Şampiyonaya, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Avusturya, Rusya, Ukrayna, Letonya, Litvanya, Estonya, Slovakya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Finlandiya'dan 130 sporcu katılıyor. Şampiyona, 17 Eylül'e kadar devam edecek. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Avrupa 3. İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement