Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Açıklaması - Son Dakika
Politika

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Açıklaması

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, ülkede tek bir vatan haini kalmayıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, "Tek amacımız, bütün insanlarımız huzur içinde olsun, geleceğe güvenle bakalım" dedi.

28.04.2016 21:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, ülkede tek bir vatan haini kalmayıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, "Tek amacımız, bütün insanlarımız huzur içinde olsun, geleceğe güvenle bakalım" dedi.

Bozkır, Hatay Valiliğini ziyaret ederek Vali Ercan Topaca ile görüştü. Burada açıklamada bulunan Bozkır, bütün dünyayı çok büyük bir üzüntü içinde bırakan düzensiz bir göç dalgası mevcutken Hatay'da bir tarih yazıldığını söyledi.

Kentte 409 bin Suriyelinin misafir edildiğini anımsatan Bozkır, şöyle devam etti:

"Kardeşlerimiz burada misafir edilirken tek bir sorun çıkmıyor. Herkes evini, gönlünü açmış. Gerçekten bunlar uzun yıllar hatırlanacak, ülkemize has hasletlerdir. O açıdan da burada bulunmak ayrı bir anlam ifade ediyor. Tabii ülkemizin bugünlerde dayanışmaya, birliğe, birbirine sarılmaya ve güvenmeye çok ihtiyacı var. Terörle mücadele ettiğimiz, terör saldırılarına maruz kaldığımız bir zamanda Hatay'da gördüğümüz birlik, beraberlik, kardeşlik ve hoşgörü gerçekten geleceğe güvenle bakmamız açısından önem arz etmektedir. Bu yüzden Hatay'a geldiğimiz için büyük bir onur duyduk, mutluluk duyduk. Gönlümdeki bu huzuru görünce de geleceğe güvenle bakabileceğimize tekrar kani oldum."

Bozkır, bu birlikteliğin sağlanmasını mümkün kıldıkları için, huzur ve güven ortamının temininde emeği geçen başta Vali Topaca olmak üzere tüm Hataylılara teşekkür etti.

Bakanlık olarak ellerinde çok büyük kaynakların bulunduğunu aktaran Bozkır, "Bugünkü ziyaretimiz, bu kaynakların Hatayımıza ve ilçelerine, bu güzel insanlara sunulması için de bir vesile teşkil etti" diye konuştu.

Bozkır, bugüne kadar Hatay'a büyük bir katkı aktarılmadığı ancak bundan sonra 100 - 200 milyon avro gibi rakamların çeşitli projeler vasıtasıyla aktarılmasının sağlanacağının bilgisi verdi.

"Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak"

Valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Bozkır, burada partililerle bir araya geldi.

Partililere hitap eden Bozkır, seçim sürecini hatırlatarak istikrara dikkati çektiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasındaki dönemde aslında 'Her şeyde bir hayır vardır' dedik. Bugün de eğer istikrar kelimesinin ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlayabildiysek belki de 7 Haziran seçimlerini yaşamamız gerekiyordu. İnşallah bir daha Türkiye'yi istikrarsız bir ortama hiçbir şekilde Allah düşürmesin. Siyasi istikrar olmadan, iktisadi istikrar olmadan hiçbir şey olmaz. O 3 aylık dönemde bile yılan nasıl başını hemen çıkarttı ve bugün hala mücadele ediyoruz ama bir şeyi unutuyorlar, Türkiye'nin 37 ülkede şehitliği var arkadaşlar, dünyada böyle bir ülke yok. Bizim ecdadımız şehitler vererek ve al bayrağımızı şehitlerimizin ülkesi için verdiği kandan esinlenerek ortaya çıkartmış bir milletiz. Allah şehitlerimizin hepsine gani gani rahmet eylesin ama bu devlet, millet ve insanımız şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacaktır. Bu ülkede vatan haini bir tane kalmayıncaya kadar biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz, tek amacımız bütün insanlarımız huzur içinde olsun, geleceğe güvenle bakalım."

Konuşmasının ardından, Bozkır'a, üzerinde ismi yazılı olan Hatayspor forması hediye edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement