Avrupa Çocuk Filmleri Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Avrupa Çocuk Filmleri Festivali Başladı

Avrupa Çocuk Filmleri Festivali Başladı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından organize edilen Avrupa Çizgi Filmleri Festivali, ilk ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla başladı.

20.10.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından organize edilen Avrupa Çizgi Filmleri Festivali, ilk ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla başladı.

Süleymaniye ve GAP İlkokullarının da katılımıyla gerçekleştirilen festivale ilgi yoğun oldu. Pinokyo, Kahraman Şövalye Justin ve Küçük Prens adlı filmlerin gösterildiği festivale yaklaşık bin 100 öğrenci katıldı.

Animatörler tarafından çocuklara Avrupa Birliği'nin hazırlamış olduğu lokum serisi kitaplar ve çeşitli promosyon malzemeleri dağıtıldı. Festivalin 2. ayağı köy okullarında olacak. Çamlıdere, Bakımlı ve Ulubağ köylerinde 10 D simülasyon sinema filmleri ile çocukların eğlenceli zaman geçirmesi planlanıyor..

Gerçekleştirilen etkinliğin temel amacının, sinema kültürünü aşılamak ve Avrupa Birliği üye ülkeleri yapımı çizgi filmler aracılığıyla Avrupa Birliği kavramını tanıtmak olarak belirtildi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupa Çocuk Filmleri Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement