Avrupa'da "Buyurun, Ben Müslümanım" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Avrupa'da "Buyurun, Ben Müslümanım" Etkinliği

Hollanda'daki Milli Görüş teşkilatları, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde düzenlenen "Buyurun, Ben Müslümanım" etkinliği kapsamında ülkenin farklı şehirlerinde gül dağıtarak, Hollandalılara İslamiyet hakkında bilgi verdi.

28.02.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ROTTERDAM - Hollanda'daki Milli Görüş teşkilatları, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde düzenlenen "Buyurun, Ben Müslümanım" etkinliği kapsamında ülkenin farklı şehirlerinde gül dağıtarak, Hollandalılara İslamiyet hakkında bilgi verdi.

Rotterdam'da şehir merkezinde gün boyunca gül dağıtan gençler, meraklıların İslamiyet hakkındaki sorularına da cevap verdi.

Avrupa'nın birçok ülkesinde bugün benzer etkinliğin düzenlendiğini belirten organizatörlerden Doğukan Ergin, amaçlarının İslamiyet ve Müslümanlara yönelik önyargıları yıkmak olduğunu söyledi. Hollanda'da Müslümanları tehdit gibi gören algının değişmesi için çaba harcadıklarını kaydeden Ergin, şunları söyledi:

"Müslümanların bir tehdit olarak algılandığını görüyoruz. Dolayısıyla bu sorunu gidermek ve Müslümanların Hollanda'ya katkı sunduklarını, bir engel, bir sorun olmadıkları göstermek istiyoruz. Müslümanların barış ve kardeşlikten yana mesajını vermedir aynı zamanda amacımız. Hedefimiz sokakta gezen insanlarla muhabbet kurmak, son yaşayan olaylardan bizim de kaygı duyduğumuz, üzüldüğümüz mesajı vermedir."

Etkinliklerinin büyük ilgi gördüğüne değinen Ergin, başlangıçta kaygı duymalarına karşın Hollandalıların olumlu bakışlarının kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'da 'Buyurun, Ben Müslümanım' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement