Avrupa'da Kobani Yangını! Türk Konsolosluklara Saldırı - Son Dakika
Güncel

Avrupa'da Kobani Yangını! Türk Konsolosluklara Saldırı

Kobani'yi bahane eden terör örgütü yandaşları, Avusturya ve Fransa'da Türk konsolosluğuna saldırı düzenleyip Türk bayrağını indirmeye çalıştı.

07.10.2014 21:04  Güncelleme: 02:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IŞİD kobani'yi kuşatmasını bahane eden terör örgütü yandaşları, Türkiye'nin Avusturya Bregenz Başkonsolosluğuna saldırı düzenledi. İsviçre'de BM Cenevre Ofisi önünde toplanan terör örgütü PKK sempatizanları ise üye devletlerin bayraklarının bulunduğu bölüme girerek Türk Bayrağı'nı indirmek istedi. Fransa'da ise Marsilya Başkonsolosluğuna molotofkokteylli saldırı düzenledi.

BM OFİSİ ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye saldırısı, Avrupa'nın bazı ülkelerinde protesto edildi. Protesto eylemlerinde zaman şiddet olayları da yaşandı. İsviçre'de Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK sempatizanı, Suriye'nin Kobani bölgesindeki çatışmaları protesto ederek gösteri yaptı.

BAYRAĞI İNDİRMEYE ÇALIŞMIŞLAR

Ellerinde PKK bayrakları ve terör örgütü elebaşının posterlerini taşıyan gruptakiler, protesto içerikli basın açıklaması yaptılar. Gruptakilerden yaklaşık 10 kişilik bir grup açıklamanın ardından, BM binasının demir parmaklıklarının üzerinden atlayarak, üye devletlerin bayraklarının bulunduğu bölüme girdi. Buradaki Türk Bayrağı'nı indirmek isteyen terör örgütü yandaşları, BM güvenlik görevlileri tarafından engellendi.

BAŞKONSOLOSLUĞA SALDIRI

Avusturya'nın Vorarlberg eyaletinin başkenti Bregenz'de maskeli bir grubun, Türkiye'nin Bregenz Başkonsolosluğuna saldırı düzenlediği bildirildi. IŞİD'in Halep'e bağlı Kobani'ye (Ayn el Arap) girmesini protesto eden grup, gece saatlerinde Bregenz sokaklarında izinsiz gösteri yaptı. Ellerinde IŞİD'e tepki gösteren pankartlar taşıyan grup, terör örgütü PKK lehine slogan attı. Yaklaşık 50 kişiden oluşan ve yüzleri maskeli grup, taşlarla Başkonsolosluk binasına saldırdı. Saldırıda binanın bazı pencereleri kırıldı. Saldırının ardından olay yerine gelen polis, göstericileri dağıttı.

MARSİLYA'DA MOLOTOFLU SALDIRI

Fransa'da da IŞİD'in Kobani saldırıları protesto eden bir grup, Türkiye'nin Marsilya Başkonsolosluğuna sabah saatlerinde molotofkokteylli saldırı düzenledi. Konsolosluk binasına 4 molotofkokteyli atıldı. Akşam saatlerinde ise bir grup saldırgan, konsolosluğa zorla girmeye çalıştı. AA muhabirinin Marsilya Başkonsolosuğu yetkililerinden edindiği bilgiye göre, sayıları 20 civarında olduğu belirtilen saldırganlara ilk müdahaleyi konsolosluk güvenlik güçleri yaptı. Fransız güvenlik güçlerinin ise saldırganlara müdahale etmediği gözlendi.

CAMLARI KIRDILAR

Binadan içeri giremeyen saldırganlar, taş ve tuğlarla konsolosluk binasının camlarını kırdığı ve içerideki eşyalara zarar verdiği bildirildi. Son saldırının ardından Marsilya Başkonsolosluğu, valiliğe başvurarak güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi. Marsilya kentinde, son üç gündür bazı Kürt gruplar, IŞİD'ın Kobani'deki saldırılarına müdahale edilmemesini gerekçe gösteri eylemleri düzenliyor. Başkent Paris'te ise Charles de Gaule Havaalanında dün gece toplanan Kürt kökenli bir grup Avrupa'dan cihada gidenlere izin verilmesini kınadı.

DANİMARKA'DA OTURMA EYLEMİ

IŞİD'in Türkiye sınırındaki Kobani şehrine saldırısı Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da protesto edildi. IŞİD'in dün doğudan Kobani'ye girdiği haberlerinin ardından bir grup gece saatlerinde Kopenhag Havaalanı'nda oturma eylemi yaptı. Gelen yolcu kısmında toplanan eylemciler, IŞİD aleyhine slogan atarak Kobani'ye destek afişleri taşıdı. Polisin gösteriye son verilmesi uyarısına rağmen bir süre dağılmayan grup daha sonra olaysız dağıldı.

Avrupa\'da Kobani Yangını! Türk Konsolosluklara Saldırı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'da Kobani Yangını! Türk Konsolosluklara Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Vatan hainleri: İŞİD destek verenleri şimdi daha iyi anlıyorum. Böylelerinin kafasını kesmek hak tır. 12 2 Yanıtla
  • tecrit şart: avrupadaki hain kürtler Türk konsolosluklarına saldırıyorsa devlet de artık uyumasın bunlardan ele geçenleri atsın işidin önüne 7 1 Yanıtla
  • ANTALYALI: BEN BU KÜRDLERİN İYİ NİYETLİ OLDUKLARINI ARTİK DÜŞÜNMÜYORUM ÇÜNKÜ YİDİĞİ KABAŞEY YAPIYORLAR NANKÖRLER 6 1 Yanıtla
  • Deli: Allah hepinizin belasını versin. 5 1 Yanıtla
  • baki onat: kani bozuk pislik insanlar okardarmi korkuttu turkbyragi sizii her olayinizda bayrak indiriyorsunuz pislik yaratiklar it suruleri 5 1 Yanıtla
  • TAYFUN: BUNLAR TÜRK BAYRAĞI İLE BOZMUŞLAR ARKALARINDA KİM OLDUĞU BELLİ 5 0 Yanıtla
  • musab: tv 8 süpersin yarışmalar bir harika. . . 2 2 Yanıtla
  • vay: işid gercekten kesiyorlar diyo ama vallah bunlarada lazım asıl 3 1 Yanıtla
  • dersimli: cani misiniz nesiniz lan birisi hayvan diye diğer köpekleri mi meşru kılıyorsunuz işid kafa kesiyormuş artık işidi anlıyormuş hayvanlar kadın çoluk çocuk herkesi katletti müslümanmış değilmiş yolundaki herkesi kestiler. . . şimdi bunlara bakınca onları meşru mu yaptınız? 0 0 Yanıtla
  • RITKIS: dikkat çeken diğer husus da; bm görevlileri bayrağı indirtmemiş, engel olmuş. burada inen bayrak sayısını sayamadım, hatta geçende askeri bölgenin içinde bile indirdiler. ayrıca bunların cahil vandallığını avrupa da görür artık. . . . 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement