Avrupa'daki Ayrımcılığın Filmi Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Avrupa'daki Ayrımcılığın Filmi Yapılacak

Avrupa\'daki Ayrımcılığın Filmi Yapılacak

Kopenhag'daki çeşitli milliyetlerden grupların temsilcileri ile bir araya gelen Pakistanlı Prof.Dr. Akbar Ahmed, Avrupa'daki ayrımcılıkla ilgili bir kitap yazacağını ve belgesel film yapacağını söyledi.

11.12.2014 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kopenhag'daki çeşitli milliyetlerden grupların temsilcileri ile bir araya gelen Pakistanlı Prof.Dr. Akbar Ahmed, Avrupa'daki ayrımcılıkla ilgili bir kitap yazacağını ve belgesel film yapacağını söyledi.

Bashy Quraishy'in öncülük yaptığı ve Kopenhag'daki Dünya Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katılanlar, Danimarka'da ayrımcılık olduğunu, saç ve ten rengi, milliyet ve inancın ayrımcılıkta önemli rol oynadığını söyledi. Prof.Dr. Akbar Ahmet Müslüman göçmenlerin Avrupa'ya yeni gelmediklerini, 1000 yıldan bu yana Avrupa'da bulunduklarına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Sizler her ne kadar Danimarka vatandaşı olsanız da ten ve saç rengi, inancınız yüzünden hiçbir zaman Danimarkalı kabul edilmezsiniz. Avrupa'ya Rönasans Yunanistan'dan değil, Müslümanlık'tan gelmiştir. Sizler bu ülkelere uyum sağlamaya çalışırken bazıları da Müslümanlığı kötülüyor. Müslümanlık kardeşin kardeşi öldürmesi değildir. Biz Avrupa'ya, Avrupa'da bize neler öğretebilir diye sormalıyız. Gittiğim her ülkede ayrımcılık konusunda duyduklarım hemen hemen aynı şeyler."

Akbar Ahmed, hazırlanacak film ve yazılacak kitabın, AB, BM gibi kuruluşlar yanı sıra devlet büyükleri ve çeşitli sivil toplum örgütlerine dağıtılacağını söyledi.

MÜSLÜMAN GÖÇMENLER AŞAĞILANIYOR

Bashy Quraishy de AB ile işbirliği içinde çalışan biri olarak toplumlar arasında köprü vazifesi görmeye çalıştıklarını ancak köprünün bir ayağı sağlam olmazsa bunun sağlanamayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Köprünün bir tarafını yukarılarda tutup diğer tarafını aşağıda tutmak olmaz. Avrupalılar kendilerini yukarıda tutup, Müslüman göçmenleri aşağıda görüyor. Yani Avrupa'da Müslüman asıllı göçmenler aşağılanmaktadır. İsveç'te örneğin ülkeye çalışmak için gelen yüksek eğitim ve meslek sahibi olanlara yol gösterecek daireler var. Danimarka'da yüksek eğitim ve meslek sahibi insanlar istiyor ama ülkeye gelenlere yardımcı olmuyor."

Danimarka'da üç Pakistanlı kardeş ve bazı Türkler tarafından yeni kurulan 'National' (Ulusal) parti başkanı Kashif Ahmad, Danimarka'da aşırı sağcıların sayısındaki artış ve ayrımcılığın artması nedeniyle parti kurmak zorunda olduklarını belirterek şöyle dedi:

"Danimarka'da Müslüman olmak baştan eksi bir puan. Gözümüz yeşil, saçımız sarı, tenimiz açık olmadığı için her kesin bize ilk sorduğu soru 'Nereden geliyorsunuz?' oluyor. Yani Danimarka'da doğmamız, yetişmemiz ve Danimarka vatandaşı olmamız fark etmiyor. Kendi aramızda bile ülkemizden geldiğimiz bölgelere göre ayrılmışız ve birbirimize 'Hangi bölgeden geldin?', 'Şii mi, Sünni misin?' diye soruyoruz. Biz herkese açık bir partiyiz ve mevcut ayrımcılığı, eşitsizliği ortadan kaldırmak istiyoruz" dedi.

Toplantıda hazır bulunan yeni Azerbaycan Derneği Başkanı Gülnare Memmedova, göçmenlerin kendi kaygıları nedeniyle bir çok gelişmeden haberdar olamadıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Buradaki toplantı sayesinde göçmenlerin iki yeni parti kurduklarını öğrendik. Prof. Akbar Ahmed'in, gezdiği ülkelerde gördükleri, yaşadıkları ve duyduklarını kitap ve film haline getirecek olması da bizim için büyük bir avantaj olacak."

Toplantıya katılanlar, olumsuz gelişmelerde basının da büyük rolü olduğuna dikkat çekerek, Danimarka ve diğer Avrupa ülkelerindeki ayrımcılık ve eşitsizliğe karşı daha etkili mücadele etme ve güçlerini birleştirme kararı aldı. - Kopenhag

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avrupa'daki Ayrımcılığın Filmi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement