Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika
Güncel

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

Avrupa Birliği (AB) Pakistan Delegasyonu Başkan Yardımcısı Stefano Gatto, "Avrupa, yüz binlerce ya da milyonu aşan bir sığınmacı kabul edemez" dedi.

06.10.2015 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Pakistan Delegasyonu Başkan Yardımcısı Stefano Gatto, "Avrupa, yüz binlerce ya da milyonu aşan bir sığınmacı kabul edemez" dedi.

Gatto, Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki Ulusal Kütüphane binasında düzenlenen " Suriye'deki mülteci krizi: Uluslararası Toplumun Sorumlulukları"  konulu toplantıya katılarak, Avrupa'da devam eden sığınmacı krizini değerlendirdi.

Gatto, halihazırda Avrupa'ya ulaşmayı başaranların yanı sıra daha fazla sığınmacının Schengen bölgesi topraklarına doğru harekete geçmesini beklediklerini ve buna yönelik tedbirlerin alınmasının sürdüğünü ifade etti.

Son dönemde Yunanistan üzerinden gelen Suriyeli ve Iraklı sığınmacıların yanı sıra özellikle İtalya'ya Libya üzerinden binlerce kişinin geçtiğini hatırlatan Gatto, şunları kaydetti:

"Maalesef Libya ve diğer Afrika ülkelerinden yüzlerce kişi Akdeniz'de hayatını kaybederken yüzlercesi İtalyan deniz kuvvetleri tarafından kurtarılıyor. İnsan tacirliği yapanlara karşı da yine Akdeniz'deki kuvvetlerimiz mücadelelerini sürdürüyor. İtalya,Yunanistan sınırları bu noktada baskı altında. Sadece Suriye ve Irak'tan değil birçok ülkeden geliyorlar. Bunun yanı sıra gelen sığınmacılara imkanlar dahilinde kontrollü olarak kolaylıklar sağlanmaya gayret ediliyor ancak Avrupa, yüz binlerce ya da milyonu aşan bir sığınmacı kabul edemez. Bu durum kapasitesinin üstünde olur."

"Sığınmacılara daha iyi bir ortam sunabilme noktasında ve bu duruma kalıcı çareler üretebilmek için Türkiye ile işbirliğimizi daha da güçlendiriyoruz" diyen Gatto, "Çabalarımızın bu kadar büyük bir sığınmacı akını karşısında yeterli olamayacağının da farkındayız. Avrupa'da popülist siyaset güden bazı siyasi partilerin de halkları radikalize ederek mültecilere karşı kışkırtması da işimizi daha da zorlaştırıyor ne yazık ki" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement