Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika
Güncel

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

Sığınmacıların "koridor" olarak kullandığı Makedonya'da, sadece Suriyeli, Iraklı ve Afganistanlı sığınmacıların geçişine izin verilmesi kararının ardından sınırda bekleyen "diğer" sığınmacılar, protesto eylemine başladı.

22.11.2015 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sığınmacıların "koridor" olarak kullandığı Makedonya'da, sadece Suriyeli, Iraklı ve Afganistanlı sığınmacıların geçişine izin verilmesi kararının ardından sınırda bekleyen "diğer" sığınmacılar, protesto eylemine başladı.

Makedonya'nın Yunanistan sınırındaki Gevgeli kasabasında, "ekonomik" amaçla geldiği ve ülkelerinde savaş olmadığı gerekçesiyle bekletilen Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden gelen sığınmacılardan oluşan yaklaşık 2 bin kişi, mültecilere yönelik "seçici" tavrı protesto ediyor.

Makedon Polisi tarafından güvenlik önlemlerinin arttırıldığı kasabada üç gündür geçişlerine izin verilmeyen bu sığınmacılar, "Sınırları açın" sloganları attı.

Dolayısıyla, dün akşam artan tansiyonun ardından sınır bölgesinde kontrol altına alınan durumun yeniden hareketlendiği bildiriliyor.

Makedonya hükümeti tarafından yapılan açıklamada, ülkeye, "ekonomik" amaçla gelen sığınmacıların alınmayacağı ifade edilerek, savaş bölgeleri Suriye, Irak ve Afganistan'dan sığınmacıların geçişine izin verileceği ifade edilmişti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Temsilcisi Aleksandra Craus ise yaptığı açıklamada, dün akşam 6 binden fazla sığınmacının Yunanistan sınırını geçtiğini belirterek, sığınmacı akışı nedeniyle kısa süreli arbedenin yaşandığını ve kontrol altına alındığını kaydetmişti.

Daha iyi bir yaşam umuduyla çoğunlukla Suriye, Irak ve Afganistan'daki çatışmalardan kaçan sığınmacılar, deniz yoluyla ulaştıkları Yunanistan'dan Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan rotasını kullanarak Slovenya'ya geçiyor ve buradan Avusturya'ya yöneliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement