Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika
Güncel

Avrupa'daki Sığınmacı Krizi

Daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacılar, iki gündür etkili soğuk hava ve kar yağışına rağmen Hırvatistan üzerinden Slovenya'ya girmeye devam ediyor.

23.11.2015 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacılar, iki gündür etkili soğuk hava ve kar yağışına rağmen Hırvatistan üzerinden Slovenya'ya girmeye devam ediyor.

Slovenya polisinden yapılan açıklamada, dün 6 bin 298 sığınmacının polis kontrolü eşliğinde ülkeye girdiği belirtilirken, Macaristan'ın Hırvatistan sınırını kapattığı 1 6 Ekim'den itibaren Slovenya'ya gelen sığınmacı sayısının 255 bin 446'ya ulaştığı kaydedildi.

İki gündür etkisini sürdüren kar yağışı ve soğuk havanın sığınmacıları da etkilediği belirtilen açıklamada, Hırvatistan sınırındaki Novo Mesto'dan ülkeye giriş yapan mültecilerin, sağlık kontrollerinin ardından bekletilmeden trenlerle en yakın sığınmacı merkezlerine ulaştırıldığı bildirildi.

-Sığınmacılar, hemen Avusturya'ya geçiyor

Slovenya'ya gelen sığınmacıların ise bir süre merkezlerde dinlendikten ve temel ihtiyaçlarını giderdikten sonra Avusturya'ya doğru ilerlemeyi sürdürdüğü belirtildi.

Slovenya İçişleri Bakanlığı, ülkeye ulaşan 255 bin 446 sığınmacının 243 bin 410'unun Avusturya'ya geçtiğini açıkladı.

Sığınmacılar, deniz yoluyla ulaştıkları Yunanistan'dan önce Makedonya'ya, ardından Sırbistan ve Hırvatistan üzerinden Slovenya'ya ilerliyor. Makedonya, Sırbistan ve Hırvatistan, geçtiğimiz günlerde ortak bir kararla ülkeye sadece Suriye, Irak ve Afganistanlı sığınmacıların alınacağını açıklamıştı. Kararın ardından, özellikle Makedonya-Yunanistan sınırında polisle ülkeye alınmayan sığınmacılar arasında arbede yaşanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement