Avrupa'daki Türkler Sandık Başında - Son Dakika
Güncel

Avrupa'daki Türkler Sandık Başında

Türkiye'de 1 Kasım'da gerçekleştirilecek 26. dönem milletvekili genel seçimleri için Almanya'da oy kullanma süreci başladı.

08.10.2015 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de 1 Kasım'da gerçekleştirilecek 26. dönem milletvekili genel seçimleri için Almanya'da oy kullanma süreci başladı.

Berlin, Hamburg, Hannover, Frankfurt, Düsseldorf, Münster, Köln, Essen, Stuttgart, Münih, Karlsruhe, Nürnberg ve Mainz başkonsolosluklarının görev bölgelerinde oy kullanma işlemine TSİ 11.00'de geçildi. Almanya'da 1 milyon 411 bin 198 seçmen bulunuyor.

Başkent Berlin'deki vatandaşlar oy kullanmak için Türkiye'nin Berlin Başkonsolosluğu'na erken saatlerde gelmeye başladı. Başkonsolosluk bahçesine yerleştirilen konteynerlerin önünde sıra bekleyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Başkonsolos Ahmet Başar Şen, Berlin Başkonsolosluğu görev bölgesindeki yaklaşık 140 bin seçmenin 8-25 Ekim tarihlerinde10.00-19.00 saatleri arasında oy kullanabileceklerini söyledi. Şen, vatandaşların hafta sonları ve tatil günleri de dahil olmak üzere 18 gün sandık başına gidebileceğini belirtti. Başkonsolosluğun bahçesinde kurulan konteynerlerde 8 sandık bulunduğunu kaydeden Şen, engelli vatandaşlara da bir sandık tahsis ettiklerini bildirdi.

Şen, "Seçmenlere tavsiyemiz, bir an önce gelsinler, oylarını kullansınlar. Son güne bırakmasınlar. Son gün aşırı yığılma olursa sandık sayımız sınırlı olduğu için oy kullandırmakta zorlanabiliriz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa'daki Türkler Sandık Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement