Avrupa'daki Türklerden Başkan Şahin'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Avrupa'daki Türklerden Başkan Şahin'e Ziyaret

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği İsviçre Temsilciliğinden (UETD) bir grup kadın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

08.10.2015 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği İsviçre Temsilciliğinden (UETD) bir grup kadın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mardin'de Midyat, Adıyaman'da Nemrut Dağı Milli Parkı ve Şanlıurfa'yı gezen ve ardından Gaziantep'e gelen kadınlar, Büyükşehir Belediye Meclisi Salonu'nda Başkan Şahin ile görüştü.

Şahin, buradaki konuşmasında, Avrupa'daki Türklerin Gaziantep ve diğer illerdeki tarihi ve turistik yerleri gezmelerinin daha iyi olacağını belirterek, medyadan edinilen bilgiler yerine yerinde görmenin çok farklı bir duygu olduğunu kaydetti.

Gaziantep'in bir medeniyet kenti olduğunu vurgulayan Şahin, İpekyolu üzerinde kurulması dolayısıyla ticari anlamda önem arz ettiğini belirtti.

"400'e yakın yemeğimizle UNESCO listesine adayız"

Şahin, şunları kaydetti:

"Gaziantep, bir kültür ve medeniyet şehri. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Dünyanın en büyük mozaik müzesi, kalesi, kültür yolu, kültürel müzelerimiz var. Osmanlı hamam kültürünü yaşatmak için hamam müzesi yapıyoruz. Aynı zamanda sanayi kenti olmamız dolayısıyla ticaretin sık yaşandığı bir kent. Mutfak kültürümüz çok çeşitli. 400'e yakın yemeğimizle bugün Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütünün İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne girmek için adayız. Gastronomi alanında dünyada 8 tescillenmiş şehir var. Biz 9'uncu şehir olmak istiyoruz. Bunun için girişimlerimizi yaptık. Kısacası Gaziantep her alanda sizi memnun edebilecek bir kent."

"Gaziantep'te 350 bin, kamplarda 50 bin Suriyeli var"

Gaziantep'te Suriyeliler için yapılan hizmetlerin de göz ardı edilmemesi ve bunun Avrupa ülkelerinde daha iyi tanıtılması gerektiğini belirten Şahin, Gaziantep'te 350 bin, kamplardaysa 50 bin Suriyeli sığınmacının bulunduğunu aktardı. Şahin, bu sığınmacı sayısının Avrupa ülkelerinin hiçbirinde bulunmadığını kaydetti.

Sığınmacıların Avrupa ülkelerinin kapısına dayanmasından sonra Avrupa'nın Türkiye'ye "gelin birlikte çözüm üretelim" dediklerini anlatan Şahin, "Biz Türkiye olarak yıllardır bu sığınmacılara çözüm üretmeye çalıştık. İnsanlık dramı şimdi sadece Türkiye'nin sorunu olmaktan çıktı. Avrupa'nın da sorunu haline geldi" değerlendirmesinde bulundu.

Birlik Başkanı Çiğdem İpek de Şahin'e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

İpek, İsviçre'de Türk vatandaşlarının siyasi, sosyal ve kültürel faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, onlara bu tür organizasyonlarda yardımcı olduklarını aktardı.

Şahin'e çikolata takdim eden birlik üyesi kadınlar, Şahin ile fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avrupa'daki Türklerden Başkan Şahin'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement