Avrupa, Gençler İçin El Ele Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Avrupa, Gençler İçin El Ele Projesi Tanıtıldı

Lise öğrencilerinin sosyal açıdan gelişimini sağlamayı hedefleyen projeden, 8 ülkeden 36'şar öğrenci yararlanacak.

17.10.2014 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Valiliği ve Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği (DUÇGED) Niğde Şubesinin hazırladığı Avrupa, Gençler İçin El Ele Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Erasmus Plus Gençlik Stratejik Ortaklık Programı kapsamında yürütülecek projenin valilik salonundaki tanıtım toplantısında konuşan Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, projeyle Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip Türkiye ve proje ortağı ülkelerdeki gençlerin gelişimini, eğitim öğretim hayatlarına devam etmelerini ve sağlıklı bir sosyal gelişim sağlamalarını amaçladıklarını söyledi.

Bu çalışmanın ilk defa Niğde'de yürütüleceğini belirten Uçgun, şöyle konuştu:

"Türkiye'den verilen bin 217 proje içerisinde kabul edilen 2 projeden biri olan projenin Niğde'den hazırlanmış olması ilimiz adına gurur verici. 8 ülkenin ortaklığında her ülkeden 36 öğrenci bu faaliyete katılacak. Bu projeyle birlikte Niğde literatürlere girecek."

Projede yer alacak öğrencileri belirlemek için pilot okulları seçtiklerini dile getiren Uçgun, "Sosyal öğrenme problemi olan 36 öğrencimizi belirleyeceğiz. Niğde Üniversitesinden belirlediğimiz başarılı 36 üniversite öğrencisiyle ilişkilendireceğiz. Üniversite öğrencileriyle uyum problemi yaşayan öğrenci, doğal ortamda bulunacak ve böylelikle okulu sevmeyi başaracak" diye konuştu.

DUÇGED Genel Başkan Yardımcısı Fatma Büyükakkaş ise 14 ay devam edecek projenin ilk toplantısını ortaklardan Çek Cumhuriyeti'nde gerçekleştireceklerini söyledi.

Proje sürecinde Avrupa Gençlik Komisyonları kurulacağını bildiren Büyükakkaş, şunları kaydetti:

"Parlamento ve bakanlık ziyaretleri yapılacak. Yerel paydaşlar toplantı yapacak. Sosyal yönden gençleri geliştirmek için dalında başarılı olmuş gençlerle eşleştirilerek faaliyetler yapılacak. Ayrıca risk grubundaki gençler için metodolojik sosyal kitapları ücretsiz dağıtacağız. Risk grubundaki gençleri eşleştirilerek, eğitimden geçireceğiz. Proje ekibi, iki ayda bir brifing verecek." - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Avrupa, Gençler İçin El Ele Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement