Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali 2017'de Erzurum'da Yapılacak - Son Dakika
Spor

Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali 2017'de Erzurum'da Yapılacak

Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali 2017\'de Erzurum\'da Yapılacak

2017’de Saraybosna’da yapılması planlanan Avrupa Olimpik Gençlik Kış Festivali (EYOFW) Erzurum’da yapılacak.

20.11.2015 21:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2017'de Saraybosna'da yapılması planlanan Avrupa Olimpik Gençlik Kış Festivali (EYOFW) Erzurum'da yapılacak.

2017 yılında Saraybosna'da düzenlenmesi planlanan Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali için gerekli hazırlıkların vaktinde yetişemeyeceği ihtimalini EOC'ye bildiren Bosna-Hersek, EOC'den gelen öneri üzerine Türkiye'ye takas teklifinde bulundu. Türkiye'nin bu resmi talebe yardımlaşma ve işbirliği içerisinde olumlu cevap vermesi ile 2017 EYOWF Erzurum'a alındı, 2019 EYOWF ise Saraybosna'da düzenlenecek.

Konuya ilişkin protokol Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenen Avrupa Olimpiyat Komiteleri (EOC) Genel Kurulu'nda, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile Bosna Hersek Olimpiyat Komitesi arasında imzalandı. Anlaşmaya Türkiye adına TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden imza attı.

Erzurum, daha önce FIS Kuzey Disiplini Gençler ve U23 Dünya Kayak Şampiyonası, FIS Snowboard Dünya Gençler Şampiyonası ve Dünya Üniversiteler Kış Oyunları gibi önemli uluslararası spor organizasyonlarına başarı ile ev sahipliği yapmıştı.

UĞUR ERDENER: "ETKİNLİĞE EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANMAYA ODAKLANIYORUZ"

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bosna Hersek Olimpiyat Komitesi'ndeki meslektaşlarımıza yardımcı olmaktan ötürü mutluyuz. Bu takas, Avrupa Milli Olimpiyat Komiteleri arasındaki işbirliğinin Olimpik ruhuna vurgu yapıyor. Artık 2017 yılında ev sahipliği yapacağımız bu etkinliğe en iyi şekilde hazırlanmaya odaklanıyoruz. Bu etkinliğe ev sahipliği yapabilecek Erzurum gibi deneyimli ve bilgili bir şehrimiz olduğu için şanslıyız. Daha önce planlanan süreden iki yıl daha öncesine yetiştirilmesi gereken 2017 EYOWF'u, ülkemizin etkinlik kalitesinden ödün vermeden gerçekleştireceğinden şüphem yok. Avrupa'nın en yetenekli genç sporcularını Erzurum'da ağırlamak için sabırsızlanıyoruz. Bu sporcular bizim geleceğimiz ve birçoğu ilk defa böyle büyük bir etkinlikte yer alıyor olacak. Dolayısıyla bu organizasyonu onlar için en güzel şekilde hazırlamak istiyoruz" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise " Erzurum'da yaşayan insanlar kış sporlarını çok seviyorlar ve şehrimizde bir kez daha böylesine büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacağımız için çok mutlu olacaklar. Daha önce birçok dünya çapındaki etkinliğe ev sahipliği yapmış olan Erzurum ve Palandöken Dağı, inanıyorum ki sporcularımız ve tüm misafirlerimiz için muhteşem hatıra ve deneyim olacak" diye konuştu.

Avrupalı genç sporcuların mücadele ettiği en önemli spor organizasyonlarından biri olan Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ne 14-18 yaşları arasında yaklaşık 1500 sporcu katılıyor. 2017'de organizasyonun 13'üncüsü düzenlenecek. - PRAG

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali 2017'de Erzurum'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement