Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali, 2019'da Türkiye'de! - Son Dakika
Güncel

Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali, 2019'da Türkiye'de!

Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali, 2019\'da Türkiye\'de!

TKF Başkanı Erol Yarar: "EYOF Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ni 2019'da Erzurum'a kazandırmış olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu başarı, 2026 kış olimpiyatlarına giden yolda, ülkemiz için önemli bir dönüm noktası."

22.11.2014 14:01  Güncelleme: 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Olimpiyat Komitesi Olağan Genel Kurulu programı kapsamında düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali – EYOF 2019 ev sahipliği oylaması için Bakü'ye giden Erzurum Adaylık Başvuru Komisyonu, ülkemize ve Erzurum'a Bakü'den müjdeli bir haber verdi. Avrupa Olimpiyat Komitesi üyesi 49 ülkeden, 17 yaş altındaki Olimpiyat adayı sporcuların katılacağı, kayak, buz pateni, curling ve buz hokeyi gibi branşlarda ferdi ve takım yarışmalarının düzenleneceği Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali – EYOF, 2019 yılında ülkemizde, Erzurum'da gerçekleştirilecek.

Ülkemize böyle güzel bir haberi müjdelemekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar; "2019 yılında düzenlenecek Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin ülkemize ve Erzurum'a hayırlı olmasını diliyoruz. Sistemli bir ekip çalışmasının sonucu olan bu başarı, 2026 Kış Olimpyatları'na giden yolda çok önemli bir dönüm noktası. Türkiye Kayak Federasyonu olarak, yönetime geldiğimiz Nisan ayından bu yana geçen 7 aylık sürede, 1 Dünya Kupası, 1 Avrupa Kupası ve bugün de Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ni ülkemize kazandırdırk. Bu hızlı başlangıcın ve başarıların, halkımızın da desteğiyle aynı şekilde devam edeceğine yürekten inanıyorum. Hedefimiz aynı heyecanla 2026 Kış Olimpiyatları'nı da ülkemize taşıyabilmek. EYOF 2019'un ülkemize ve spor camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

Erzurum Adaylık Başvuru Komisyonu'nda yer alan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İ1 Müdürü Fuat Taşkesenligil, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Avrupa Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Arat, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Spsor Direktörü Alp Berker, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ve Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dr. Dilek Okuyucu, gerçekleştirdikleri başarılı sunumla, Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ni, 2019 yılında ülkemize ve Erzurum'a kazandırdı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kararın açıklanmasının ardından Avrupa Olimpiyat Komitesi ile protokol imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali, 2019'da Türkiye'de! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement