Avrupa Gençlik ve Kültür Zirvesi - Son Dakika
Güncel

Avrupa Gençlik ve Kültür Zirvesi

Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Doğan, "Bizim derdimiz tazminat ya da özür değil. Gazze'deki ablukanın kalkmasıdır.

02.05.2016 20:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Doğan, "Bizim derdimiz tazminat ya da özür değil. Gazze'deki ablukanın kalkmasıdır." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Avrupa Gençlik ve Kültür Zirvesi etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda konuşan Başbakan Başdanışmanı ve Mavi Marmara saldırısında ölen Furkan Doğan'nın babası Ahmet Doğan, İsrail'in Gazze'de insanlık dramı yaşattığını söyledi.

İsrail devleti kurulduktan sonra Gazze topraklarının adım adım küçüldüğünü belirten Doğan, "İsrail, Gazze topraklarından çekilirken o güzel zeytin ağaçlarını bir gecede yakarak yok etti. 1 milyon 800 bin Filistinli daracık alanda yaşamak zorunda kaldı. Gazze abluka altında. Havadan, denizden ve karadan bu topraklara girilemiyor. Gazzeliler çöpleri dökecek yer bulamadıkları için sahiller çöp yığınlarıyla dolu.Bizim derdimiz tazminat ya da özür değil. Gazze'deki ablukanın kalkmasıdır." diye konuştu.

Mavi Marmara gemisiyle 36 ülkeden 700 gönüllünün Gazze'ye yardım götürmeyi amaçladığını anlatan Doğan, oğlu Furkan'ın bu saldırıda şehit olduğunu anlatırken duygulu anlar yaşadı.

Furkan'ın, Filistin davası ile büyüdüğünü aktaran baba Doğan, "Furkan, Mavi Marmara ile Gazze'ye gitmek için benden ve annesinden izin istedi. Biz de yaşı küçük kabul etmezler düşüncesiyle kabul ettik. Furkan bizden izinsiz adım atmadı. Oğlum, Gazze'ye gitmek safını belli etmek istiyordu. Rabbim mekanını cennet eylesin. " ifadelerini kullandı.

Zirveye Başbakanlık Basın Müşaviri Cahit Tuz, Canik Belediyesi Başkanı Osman Genç ve Vizyon Gençlik Derneği Başkanı Rahim Türk de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa Gençlik ve Kültür Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement