Avrupa Hayaliyle Gün Yüzüne Çıkan Eziyet - Son Dakika
Güncel

Avrupa Hayaliyle Gün Yüzüne Çıkan Eziyet

Avrupa Hayaliyle Gün Yüzüne Çıkan Eziyet

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinden Yunanistan’ın Midilli Adası’na yasadışı yollarla gitmek isteyen mültecilerin çilesi görenlerin yüreklerini dağlıyor.

15.09.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasadışı yollarla gitmek isteyen mültecilerin çilesi görenlerin yüreklerini dağlıyor.

Avrupa'ya geçmek isteyen mültecilerin iştahlarını kabartan Ayvacık sahillerinde bir insanlık dramı yaşanıyor. Yunanistan'ın Midilli Adası'na yasadışı yollarla gitmek isteyen mültecilerin yıllardır kullandığı Ayvacık güzergahında bu yıl yoğunluk yaşanıyor. Suriye'deki iç savaş sebebiyle kaçak yollarla Türkiye sınırından geçen mülteciler, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Bağdemli köyü sahillerini tercih ediyor. Belli saat aralıklarıyla bu bölgeye gelen mülteciler, zeytin ağaçlarının arasından geçerek sahil kesimine iniyor. Bota binme saatlerinin gelmesini bekleyen mülteciler, ağaçların altında hem güneşten hem de çevre halkından saklanıyor.

Dağ sırtlarından yalnızca yürüyerek inilen sahil kesimine gidebilen mülteciler, kavurucu sıcakta 10 kilometre yürüdükten sonra sahile varabiliyor. Yanlarına sadece sırt çantası, su ve temel gıda maddeleri alan mültecilerin hali ise içler acısı. Çocuk yaşlı her kesimden insanın yer aldığı umuda yolculukta sahil kesimine gelen ve çoğu Suriye uyruklu olan mülteciler, el birliğiyle çalılıkların arasına gizlenmiş olan lastik botları şişirmeye başlıyor. Bu esnada farklı noktalarda konuşlanan umut tacirleri ise bölgeye sahil güvenlik ve jandarma ekiplerinin gelip gelmediğini haber veriyor. Geçişler için bir sıkıntı olmadığı anlaşılınca mülteciler lastik botlarla denize açılıyor. Ortalama her saat başı bölgeye gelen ve belli bir sayıyı yakalayan mülteciler, 24 saat boyunca Midilli Adası'na geçmeye devam ediyor.

Önceki aylarda Bademli köyünde insan kaçakçılarını köy meydanında direğe bağlayan köylüler ise tedirgin. Vatandaşlar, insan kaçakçılarının çocuklarını ölümle tehdit ettiğini belirterek kameralara konuşmuyor. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avrupa Hayaliyle Gün Yüzüne Çıkan Eziyet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement