Avrupa Komisyonu Başkanı Moskova'da Ekonomik Forum'a Katılacak - Son Dakika
Güncel

Avrupa Komisyonu Başkanı Moskova'da Ekonomik Forum'a Katılacak

Avrupa Birliği'nin Ukrayna nedeniyle uyguladığı yaptırımlara karşın, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Rusya'da düzenlenen bir Ekonomik Forum'a katılacak.

31.05.2016 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği'nin Ukrayna nedeniyle uyguladığı yaptırımlara karşın, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Rusya'da düzenlenen bir Ekonomik Forum'a katılacak.

Avrupa Komisyonu Margaritis Schinas konuyla ilgili açıklamasında, "Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker, davet edildiği 16-18 Haziran'da düzenlenecek St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'na katılmayı planlıyor" dedi. St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu (SPIEF) Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin himayesinde her yıl düzenleniyor.

Ziyaretin, Rusya'ya uygulanan Ukrayna yaptırımları açısından bir sorun oluşturmadığını ve yaptırımlarda bir kesintinin söz konusu olmadığını vurgulayan Schinas, yaptırımların ancak Rusya'nın taahhütlerini yerine getirmesi durumunda kaldırılacağının altını çizdi.

Avrupa Komisyonu Sözcüsü, Juncker'in ziyaret sırasında Putin ile yüz yüzde bir görüşme yapıp yapmayacağı konusundaki ise bir şey söylemedi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov ise Juncker'in ziyaretinin Rusya-AB ilişkileri konusunda bir dönüm noktası oluşturacağına ilişkin bir beklenti yaratmaması gerektiğini vurguladı ve "AB'nin bu adımında bir dönüm noktası aramak konusunda çok iyimser değilim. Başkan Putin bu konuyla ne kadar ilgilendiğini ve Moskova'nın bu tür diyalogu ilerletmek ve genişletmek istediğini defalarca dile getirdi" diye anımsattı. - Stockholm

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avrupa Komisyonu Başkanı Moskova'da Ekonomik Forum'a Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement