Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland TBMM'de - Son Dakika
Politika

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland TBMM'de

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Avrupa Konseyi· (AK) Genel Sekreteri· Thorbjorn Jagland'ı kabul etti.

03.08.2016 20:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Avrupa Konseyi· (AK) Genel Sekreteri· Thorbjorn Jagland'ı kabul etti.

Kahraman, kabulde yaptığı konuşmada, "Ülkemizin içinde bulunduğu böylesi zor bir dönemde dostlarımızın sergilediği dayanışma bizim için her zamankinden daha önemli." dedi.

Türkiye'nin kurucu üyelerinden olduğu Avrupa Konseyinin, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları alanlarında önde gelen kuruluşlardan biri olduğunu belirten Kahraman, şöyle devam etti:

"Bu çerçevede TBMM, başta Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi olmak üzere tüm Avrupa Konseyi kurumlarıyla işbirliğine büyük önem atfetmektedir. Ülkemiz sıkıntılı günler geçirdi ve bir darbe girişimine muhatap olduk. Bu basit bir kalkışma değildi, bir darbe teşebbüsüydü. Normal bir darbe teşebbüsü gibi de değil, çok öte derinliği olan bir hadiseydi."

-"İlk kınayanlardan biri benim"

Jagland da Türk demokratik kurumlarına verdikleri destek ve dayanışmayı net bir şekilde gösterebilmek için ziyareti gerçekleştirildiğini belirtti.

"Türkiye'de Meclisin ve siyasi partilerin halkla beraber bu darbe girişimine karşı nasıl ayakta durduklarını görmek çok etkileyici." diyen Jagland, şu ifadeleri kullandı:

"Bu darbe girişimini ilk kınayanlardan biri benim. Gece yarısı olmadan önce, darbe girişiminin kimin lehine sonuçlanacağı anlaşılmadan önce kendi demokratik içgüdülerimle hemen bunun kınanması gerektiğini düşündüm ve bunu uyguladım. Çünkü şuna samimiyetle inanıyorum: Herhangi bir şekilde askeri yol ve yöntemlerle idare ele geçirilemez. İdare sadece oy aracığıyla, seçimler aracılığıyla elde edilebilecek bir makam olmalıdır.

Türk yetkilileri ve parlamento, böylesi zorlu bir süreçte üzerlerine düşen görevleri yerine getirmek için büyük bir çaba içindeler. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet mensuplarıyla yaptığımız bütün görüşmelerde, çalışmalarınızın, yapılan her işin, Avrupa Konseyi ilkeleri, AİHM içtihatlarına en uygun şekilde yerine getirilmesi için bizim üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu da belirttik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, önümüzdeki günlerdeki çalışmalarda, Meclisle beraber çalışmanın çok önemli olduğunu zikretmesini büyük bir memnuniyetle karşıladık.

Hiç şüphe yok ki şu aşamada daha fazla şey anlamak ve öğrenmek istiyoruz. Bütün bunlar nasıl oldu, şu anda neler oluyor, Meclis, siyasi partiler konuyu nasıl algılıyorlar, neler yapmayı planlıyorsunuz, bütün bunları öğrenmeyi çok arzu ediyoruz."

Daha sonra görüşme basına kapalı devam etti.

Görüşmenin ardından Jagland, Meclisin bombalanan ve hasar gören bazı bölümlerini gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland TBMM'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması
    16:40 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 'para sayma' görüntüleri soruşturması

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ifadesi ortaya çıktı. Keskin, bağış kampanyası ve paranın harcanmasıyla ilgili sorumluluğun CHP İstanbul İl Başkanlığına ait olduğunu belirtti.

  • Kars'ta 8 düzensiz göçmen yakalandı
    16:39 Kars'ta 8 düzensiz göçmen yakalandı

    Kars İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, kente yasa dışı yollardan giren şahısların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, kent merkezinde oturma izni veya belgesi bulunmayan 8 Afganistan uyruklu düzensiz göçmeni yakaladı. Göçmenler, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine gönderildi.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, Türkiye Yüzyılı için talepleri yerine getirmek için sabırsızlanıyor
    16:38 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, Türkiye Yüzyılı için talepleri yerine getirmek için sabırsızlanıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhur İttifakı'nın Türkiye Yüzyılı için talepleri yerine getirmek için sabırsızlandığını söyledi. Çelik, Karataş İlçe Başkanlığı ve MHP'nin Karataş Belediye Başkan adayı Necip Topuz'a destek istedi. Ayrıca, Çelik Yumurtalık ilçesinde de MHP'nin Belediye Başkan adayı Aydın Kütükoğlu'nu destekleyeceklerini belirtti.

  • Başkan Aktaş: Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz
    16:38 Başkan Aktaş: Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen gece döneri sahur programında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Aktaş, "Zannediyorlar ki sadece Nilüfer'de gülümseniyor. Bilmiyorlar ki biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz. Bu şehirde yaşamaktan hamdolsun çok mutluyuz" diye konuştu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de Slogan Karşısında Şaşkınlık Yaşadı
    16:38 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de Slogan Karşısında Şaşkınlık Yaşadı

    Seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli'de vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki bir grubun "Muhsin başkan" şeklinde sloganlar atması üzerine "Nereden çıktı bu?" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

  • DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sakarya'da ziyaretler gerçekleştirdi
    16:37 DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sakarya'da ziyaretler gerçekleştirdi

    Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim çalışmaları kapsamında Sakarya'da ziyaretler gerçekleştirdi. Uysal, yerel seçimlere sayılı günler kaldığını belirterek, Demokrat Parti'nin işleyen demokrasi ve hukuk düzeninin inşa edildiği, eşit fırsatlara sahip vatandaşların yarınından emin olduğu Türkiye hayallerinin bulunduğunu ifade etti. Uysal, Türkiye'nin kaynak ve imkanlarının farkında olduklarını vurgulayarak, bu büyük ülkeyi ve büyük milleti yeniden büyük güç haline getirecek irade, siyaset, geçmiş ve tecrübenin adresi olduklarını söyledi. Uysal, ziyaretleri sırasında esnafı da ziyaret ederek vatandaşlarla selamlaştı.

  • Çevre Bakanı: AK Parti gerçek ve hizmet belediyeciliği yapıyor
    16:37 Çevre Bakanı: AK Parti gerçek ve hizmet belediyeciliği yapıyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti'nin gerçek ve hizmet belediyeciliği yaptığını söyledi. Muhalefeti eleştiren Bakan Özhaseki, "Şimdi başka belediyecilik başladı, algı belediyeciliği. Adam tatilde, iş başındaymış gibi gösteriyorlar" dedi.

  • Muharrem İnce Bursa'ya ziyaret gerçekleştirdi
    16:37 Muharrem İnce Bursa'ya ziyaret gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Bursa'ya gelerek esnaf ziyaretinde bulundu ve basın açıklaması yaptı.

  • Kars'ta Cumhur İttifakı Seçim Çalışmaları Devam Ediyor
    16:37 Kars'ta Cumhur İttifakı Seçim Çalışmaları Devam Ediyor

    Kars'ta Cumhur İttifakı'nın seçim çalışmaları sürüyor. 65. Hükümet Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Milletvekili Adem Çalkın, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ötüken Senger'e destek için esnaf ziyareti yaptı. Esnaf ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Cumhur İttifakı heyeti, projeleri anlattı ve vatandaşların oylarına talip olduklarını belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Turgutlu'da Halk Buluşması Yapacak
    16:37 CHP Genel Başkanı Özgür Özel Turgutlu'da Halk Buluşması Yapacak

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde halk buluşmasının finalini gerçekleştirecek. Buluşma, Turgutlu Belediye Başkan Adayı Çetin Akın ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek'in katılımıyla gerçekleşecek.

  • Orhan Gencebay'ın sahnedeki hali eleştirilere neden oldu
    16:36 Orhan Gencebay'ın sahnedeki hali eleştirilere neden oldu

    Orhan Gencebay'ın Şişli'deki iftar programında Cumhur İttifakı'na destek vermesi sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Eşi Sevim Emre ise Gencebay'ın siyaset üstü bir kişilik olduğunu ve hangi parti vatanı için uğraşıyorsa yanlarında olduklarını belirtti.


Advertisement