Avrupa Konseyi'ne Brüksel'deki Saldırıların Acısı Düştü - Son Dakika
Dünya

Avrupa Konseyi'ne Brüksel'deki Saldırıların Acısı Düştü

Avrupa Konseyi\'ne Brüksel\'deki Saldırıların Acısı Düştü

Fransa’nın Strasbourg Kenti’nde toplanan Avrupa Konseyi Yerel Bölgeseler Yönetimler Kongresi Brüksel’deki patlamaların acısıyla açıldı.

22.03.2016 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın Strasbourg Kenti'nde toplanan Avrupa Konseyi Yerel Bölgeseler Yönetimler Kongresi Brüksel'deki patlamaların acısıyla açıldı. Bu yıl 30'ncusu düzenlenen kongrede, Bursa Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Dündar, göç ve mülteciler üzerine saat 19.15'te bir sunum yapacak. Kongrenin açılışında katılımcılar Brüksel'de hayatını kaybedenler için bir dakika saygı duruşunda bulundu.

47 ülkeden delegasyonun katıldığı kongrede Bursa Belediyeler Birliği ve Osmangazi Belediyesi de bir stant açtı. Başkan Mustafa Dündar, dünyanın dört bir yanından gelen konuklarla yakından ilgilenirken, Bursa'nın tarihi hakkında bilgi verdi, yabancı dilde hazırlanan Bursa haberlerinin yer aldığı gazeteler dağıtıldı. Ayrıca stanta uğrayan konuklara kestane şekeri ikram edildi.

Kongreye Başkan Mustafa Dündar'ın yanısıra, birlik üyesi İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Keles Belediye Başkanı Mustafa Teke ile CHP ve MHP'li meclis üyeleri de katıldı.

Brüksel'deki patlamanın acısının düştüğü kongrede öğlen yapılan oturumlarda Avrupa'da insan hakları kalitesinin arttırılması, göç yolları ve mültecilerin yaşam şartlarının arttırılması konusunda sunumlar yapıldı.

BAŞKAN DÜNDAR DA ACIYI PAYLAŞTI

Bursa Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Dündar, kongrede gazetecilere yaptığı açıklamada, Brüksel'in acısını paylaştıklarını ifade ederek, "Terör ortak bir sorun. Biz daha önce Fransa'daki saldırıyı kınayan tüm dünya devletlerinin yanında olmuştuk. Ancak Ankara ve İstanbul saldırıları birlik beraberlik konusunda karşılık bulmadı. Brüksel'de bugün yaşanan saldırılar da gösteriyor ki, terörün hedefi insanlık. Bu konuda tüm Avrupa ve tüm dünya mücadele konusunda el ele vermeli" diye konuştu. - STRASBOURG

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Avrupa Konseyi'ne Brüksel'deki Saldırıların Acısı Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement