Avrupa Konseyi Türkiye'deki Sığınmacılar İçin Hareket Geçti - Son Dakika
Güncel

Avrupa Konseyi Türkiye'deki Sığınmacılar İçin Hareket Geçti

Avrupa Konseyi Türkiye\'deki Sığınmacılar İçin Hareket Geçti

Avrupa Konseyi Göç ve Mülteciler Genel Sekreterliği Özel Temsilcisi Büyükelçi Tomas Bocek ve beraberindeki heyet, Türkiye’de bulunan geri gönderme merkezlerini incelemek ve rapor hazırlamak için ülkeye geldi.

31.05.2016 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Konseyi Göç ve Mülteciler Genel Sekreterliği Özel Temsilcisi Büyükelçi Tomas Bocek ve beraberindeki heyet, Türkiye'de bulunan geri gönderme merkezlerini incelemek ve rapor hazırlamak için ülkeye geldi. Edirne'de incelemelerde bulunan ve sığınmacıların insani şartlarını ve mevcut durumlarını gözlemlemek ve şartlarını iyileştirmek için geldiklerini dile getiren Büyükelçi Tomas, "Mevcut insanlık dramını azaltmak için buradayız" dedi.

Avrupa Konseyi Göç ve Sığınmacı Komisyonu heyeti, Edirne Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu. Türkiye'de bulunan sığınmacı merkezlerini yerinde görmek ve rapor hazırlamak için kente gelen heyet, sığınmacıların insani şartlarını ve mevcut durumlarını inceledi.

TÜRKİYE İÇİN ÖZEL GÖÇ VE MÜLTECİ RAPORU HAZIRLANACAK

Avrupa Konseyi Göç ve Mülteciler Genel Sekreterliği Özel Temsilcisi Büyükelçi Tomas Bocek, İstanbul temaslarının ardından Edirne'nin yanı sıra Kırklareli, Gaziantep, Adana ve İzmir'de bulunan göç merkezlerinde incelemelerde bulunacağını söyledi. Büyükelçi Tomas, Türkiye'deki temaslarının sonunda hazırlayacağı rapor öncesi Ankara'da da görüşmelerde bulunacağını belirtti.

Sığınmacıların durumları ve göç merkezlerinin mevcut şartları hakkında hazırlayacağı raporu Avrupa Konseyi'ne sunacağını dile getiren Büyükelçi Tomas, "Şu anda henüz raporumu tamamlamadım. Daha gideceğim yerler var. Kırklareli, Adana, İzmir, Gaziantep gibi illerde incelemelerde bulunacağım. ve en son Ankara'ya gideceğim ve oradaki yetkilerle görüşeceğim. Ondan sonra nihai raporumu yazacağım. Avrupa Konseyi olarak sığınmacıların durumlarına nasıl bir katkı yapabiliriz, ne yapabiliriz sonucuna varacağız" dedi.

"TÜRK YETKİLİLER CİDDİ ÇABALAR HARCIYOR"

Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkelerinde bulunan sığınmacıların hem insani anlamda hem de fiziksel şartları açısında ciddi çaba harcadığını gözlemlediklerini belirten Büyükelçi Tomas, "Sığınmacılar için çok zor bir durum. Türkiye'de de milyonlarca insan var bu durumda. Bununla baş etmek hakikaten çok zor, Türk yetkililer ciddi bir çaba harcıyor bu durumla baş etmek için. Tabi ki her alanda olduğu gibi iyileştirilebilecek noktalar var. Biz de onun için buradayız" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN AVRUPA KONSEYİ ÜYESİ OLMASI ÖNEMLİ"

Türkiye'nin milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yapmasının kendileri açısında büyük önem arz ettiğini vurgulayan Avrupa Konseyi Temsilcisi Büyükelçi Tomas, "Türkiye Avrupa Birliği üyesi olmayabilir ama Avrupa Konseyi üyesidir. Bizim için önemli bu. Tabi ki Avrupa Birliği'nin ve Avrupa Konseyi'nin üyeleri çok önemlidir. Biz bu üyeliği koruma, geliştirmek ve pekiştirmek için önem veriyoruz. Çalışmalara devam edeceğiz bu anlamda" dedi.

"MEVCUT İNSANLIK DRAMINI AZALTMAK VE ŞARTLARI DÜZELTMEK İÇİN BURADAYIZ"

Tomas, geçtiğimiz Mart ayında Yunanistan ve Makedonya'da incelemelerde bulunduklarını hatırlatarak, "Oradaki kampları gördüm, yerleşim yerlerini gördüm. Gerçekten heryerde orada olduğu gibi burada da iyileştirici şartlar var, sorunlar var. Ben de zaten bunun için buradayım. Mevcut insanlık dramını azaltmak, şartları düzeltmek için buradayız" ifadelerini kullandı.

Avrupa Konseyi Göç ve Mülteciler Genel Sekreterliği Özel Temsilcisi Büyükelçi Tomas Bocek ve beraberindeki heyet, Edirne'deki temaslarının ardından Kırklareli Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi'ne gitmek üzere hareket etti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Avrupa Konseyi Türkiye'deki Sığınmacılar İçin Hareket Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili Aşkın Genç, MHP'li Milletvekillerine Yanıt Verdi
    14:52 CHP Milletvekili Aşkın Genç, MHP'li Milletvekillerine Yanıt Verdi

    CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, iptal edilen Kayseri Pınarbaşı seçimleri ile ilgili MHP'li milletvekillerinin CHP'ye yönelik sözlerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yanıt verdi. Genç, milletin iradesiyle zıtlaşmaya ve hesaplaşmaya çalışanların hiçbir şart ve koşulda başarılı olmalarının mümkün olmadığını belirtti.

  • Ömer Çelik: Atatürk ve Erdoğan'a hakaret içeren sözlere karşı duracağız
    14:52 Ömer Çelik: Atatürk ve Erdoğan'a hakaret içeren sözlere karşı duracağız

    AKP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Ömer Çelik, Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde DEM Parti'lilerin Atatürk ve Erdoğan'a hakaret içeren sözler söylediği iddialarına tepki gösterdi. Çelik, bu çirkin yaklaşımlara karşı tavrın ve duruşun nettir. Cumhuriyet ve demokrasi değerlerini savunmaya devam edeceklerini belirtti.

  • Adalet Bakanı Tunç, Sur Belediyesi'nde Dem Partililerin Atatürk ve Erdoğan'a Hakaret İçeren Sözleri Nedeniyle Soruşturma Başlatıldığını Açıkladı
    14:52 Adalet Bakanı Tunç, Sur Belediyesi'nde Dem Partililerin Atatürk ve Erdoğan'a Hakaret İçeren Sözleri Nedeniyle Soruşturma Başlatıldığını Açıkladı

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde DEM Parti yöneticilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözleri nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.

  • Özgür Özel:
    14:52 Özgür Özel: "Nüfusun Yüzde 65'ine, Bu Salonda Bulunan 408 CHP'li Belediye Başkanı Hizmet Edecek"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisi tarafından düzenlenen “İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı”nda “Hep beraber, başımızın üzerindeki yüzde 25’lik cam tavanı tuzla buz ettik. Artık nüfusun yüzde 65’ine, bu salonda bulunan 408 CHP’li belediye başkanı hizmet edecek" dedi.

  • Malatya'da sepetli motosiklet kazası: 2 kişi yaralandı
    14:48 Malatya'da sepetli motosiklet kazası: 2 kişi yaralandı

    Malatya'nın Akçadağ ilçesinde meydana gelen kazada, sepetli motosikletin devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı. Kazada sürücü H.Y'nin bacağı sıkışırken, C.Y. ise düşerek yaralandı. Olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkışan sürücünün bacağı kurtarıldı ve yaralılar ambulansla hastaneye götürüldü.

  • Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı
    14:48 Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı

    Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Genel Merkezi'nin düzenlediği Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda, seçim sürecindeki başarılı deneyimler ve CHP'li belediye başkanlarının yapacağı çalışmalar ele alınıyor.

  • Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Hedefimiz Avrupa Kupası'na katılmak
    14:47 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Hedefimiz Avrupa Kupası'na katılmak

    Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, takımın hedefinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu belirtti. Uygun, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şanslarını yakaladıklarını ve kalan maçlarda alacakları puanlarla Avrupa yolunda ilerlemek istediklerini söyledi. Ayrıca, hakemlerin hakkaniyetli olmasını ve Türk futbolunda hakemlik sisteminin geliştirilmesini istediğini dile getirdi. Sivasspor taraftarları da antrenman öncesi takıma moral ziyareti yaparak desteklerini gösterdi.

  • Kayseri'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi
    14:47 Kayseri'de İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi

    Kayseri Filistin'le Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Platform üyeleri Filistin bayrakları ve 'Şehitlerimiz ve Filistin için meydandayız' yazılı pankart açtı. Genç İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı Kayseri Şube Başkanı Önder Bulut, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarını kınayarak Filistin'in yanında olduklarını belirtti.


Advertisement