Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başladı - Son Dakika
Güncel

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başladı

31. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Strazburg'da başladı.

19.10.2016 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

31. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Strazburg'da başladı. İki gün sürecek kongrede 18 kişiden oluşan Türk heyeti, 15 Temmuz darbe girişimi, Kıbrıs ve Ermenistan konularında kongre üyelerini bilgilendiriyor.

Strazburg'da bulunan Avrupa Konseyi binasında toplanan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde, İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Teknik Destek Projesi (İSKEP) ile ilgili bir resepsiyon verilerek kongre üyeleri ve Avrupa Konseyi çalışanları bilgilendirildi. Türk kültürü ve müziğinin de tanıtıldığı resepsiyonda Türk mutfağının eşsiz lezzetleri ikram edildi.

Kongre ile ilgili Türk heyeti adına AA'ya değerlendirmede bulunan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Bu kongrenin bizler için önemi; birincisi Kıbrıs meselesi konuşulacak, ikincisi Ermenistan'la ilgili meseleler var, belki Türkiye olarak söz almak gerekebilir ama bunlardan daha önemli olan 15 Temmuz darbe girişimi. Bugün yer aldı, yarın da yer alacak. 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili burada bilgilendirme yapıyoruz. Avrupa Konseyi biliyorsunuz Avrupa'nın politik kararlarının alındığı bir organizasyon. Burada Türkiye'nin lehine kararlar alınması, aleyhine herhangi bir kararın çıkmaması için biz Türk heyeti olarak, elçiliğimizle birlikte, Türkiye Belediyeler Birliği ile birlikte elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. 31. Genel Kurul, hayırlı olsun diyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin geçen yıl 18 üye ile en büyük 6 ülke arasına girdiğini, Türkçenin de resmi dil olarak kongre çalışmalarında kullanılmaya başladığına dikkati çeken Palancıoğlu, "Bu önemli bir başarı. İnşallah Türk heyeti olarak Avrupa Konseyi'nde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için mücadele edeceğiz." dedi.

Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde Türk heyeti olarak önemli çalışmalar yürüttüklerine işaret eden Palancıoğlu, "Biraz önce Avrupa Konseyi Genel Sekreteri, 15 Temmuz ile ilgili Türkiye'yi ziyaretinden bahsetti. Türkiye'ye ilk gelen kişilerden biriydi. Avrupa Konseyi'nin 15 Temmuz darbe girişimini kınadığını belirtmişti. Burada da tekrarladı. Gerçekten Avrupa Konseyi Türkiye'ye destek veriyor. Bizler de Türk heyeti olarak burada oldukça aktifiz. İnşallah Türk heyeti olarak bundan sonra da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

Palancıoğlu şöyle devam etti:

"AK Parti Talas Belediye Başkanı olarak Kayseri'den katılıyorum. Aynı zamanda Rize Belediye Başkanımız, Artvin Belediye Başkanımız, Kazan Belediye Başkanımız, Bingöl Belediye Başkanımız, Kocaeli Belediye Başkanımız, Büyükçekmece Belediye Başkanımız hakeza buradalar. Hemen hemen her partiden ya belediye başkanı ya da meclis üyesi statüsünde arkadaşlarımız buradalar. 18 kişilik bir Türkiye heyeti yer alıyor. Tabii bu organizasyona en büyük desteği Türkiye Belediyeler Birliği sağlıyor. 5 kişilik bir ekiple de Türk heyetine destek veriyorlar."

Avrupa Konseyi'nin genel kurulları sırasında öğle aralarında değişik ülkelerin hem tanıtımda bulunmak hem de kendi meseleleri hakkında bilgilendirme ve tanıtma amaçlı resepsiyonlar düzenlediğini söyleyen Palancıoğlu, "Türkiye Belediyeler Birliği tarafından İSKEP projesi gerçekleştirildi. 8 milyon avroluk bir proje. 4 yıl süren bir proje. Bu kapsamda, hem bu projenin açılışı yapılmış oldu, hem de çeşitli ikramlarla Türkiye, Türk kültürü tanıtılıyor. Aynı zamanda 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili Türkiye Belediyeler Birliği'nin hazırlamış olduğu fotoğraflı broşür de dağıtılarak darbe girişimi anlatılmış oluyor" dedi.

Kongreye katılan Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap da AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tabii ki bu kongre yerel yönetimleri ön plana çıkaran bir kongre ama ister istemez genel yönetimle ilgili konular da gündeme geliyor." ifadesini kullandı.

Kasap, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Göç sorunu temel anlamda bire bir yerel yönetimleri ilgilendiriyor. Bu yerel yönetimlerde özellikle Suriye olayından sonra, ülkemizin ne kadar bir yük kaldırma noktasında olduğunu, özveriyle bu konuya sarıldığını ifade ediyoruz. Bunun yanında, Avrupa ülkeleriyle bu konunun paylaşılması noktasındaki görüşlerimizi ifade ediyoruz. Zaman zaman son gelişmelerle ilgili Türkiye'mize yönelik bazı eleştiriler de oluyor. Bunlara karşılık olarak bizler de ülkemiz adına savunmamızı yapıyoruz. İfadelerimizi kullandıktan sonra ikna edici bir atmosferin ortaya çıkması bizi memnun ediyor. Kongre boyunca bu tür faaliyetlerimizi sergileyeceğiz."

İki gün sürecek kongrede yapılan seçimle Avusturyalı üye Gudrun Mosler-Törnström kongrenin yeni başkanı olarak belirlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement