Avrupa Konutları Tem 2 Havalandırmasında Afs İmzası - Son Dakika
Güncel

Avrupa Konutları Tem 2 Havalandırmasında Afs İmzası

İstanbul'un merkezinde yer alan Avrupa Konutları Tem 2 projesinin havalandırma ihtiyacını AFS Boru Sanayi A.Ş, temin etti.

30.12.2014 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AFS, Avrupa Konutları Tem 2'nin havalandırmasını egzoz, duman egzoz, merdiven basınçlandırma fanları, jet fanlar ve ısı geri kazanımlı taze hava cihazları ile karşıladı.

İnşaat sektörünün lider markalarından Artaş tarafından 17 bin metrekare üzerinde inşası gerçekleştirilen Tem 2 Avrupa Konutları projesinde; 3 blokta toplam 414 daire ve 34 ticari birim yer alıyor. Projenin sosyal olanaklarını açık ve kapalı otopark, açık ve kapalı yüzme havuzları, basketbol ve voleybol sahaları, süs havuzu, güneşlenme terası ve gölet oluşturuyor.

Avrupa Konutları Tem 2 otoparklarının yangın duman tahliyesi ve günlük havalandırmasının jet fanlı otopark havalandırma sistemleri ile sağlandığını belirten AFS Genel Müdür Yardımcısı Bahadırhan Tari,"Jet fanlı otopark havalandırma sistemi ile, olası bir yangın anında oluşacak dumanı tahliye ederek, can ve mal güvenliğini arttırıyoruz. Otoparkın günlük havalandırma ihtiyacını da aynı sistemle sağlıyor, araç egzozlarından yayılan zehirli gazların insan sağlığına zarar verebilecek seviyelere çıkmasına asla izin vermiyoruz" dedi.

Havalandırma sistemlerinin insan hayatı için oldukça önemli olduğunun altını çizen Tari,"Gerek yangın dumanından ve zehirleyici etkisinden korunmak gerekse sağlıklı ve konforlu bir yaşam için havalandırma sistemlerine ihtiyaç duyuyoruz." dedi. Yüksek yapılarda yangından kaçış ve bina tahliye koridorlarının havalandırma sistemleri ile basınçlandırılması gerektiğini vurgulayan Tari, "Bu hacimlerin dumanın giremediği, güvenli kaçış yolları haline getirilmesi gerekiyor. Bununla birlikte tüm kapalı mekanların havalandırılarak, günlük yaşam için gerekli olan oksijenin sağlanması ve karbondioksit miktarının belirli seviyenin altında tutulması sağlıklı bir yaşam için şarttır" şeklinde konuştu.

Taze hava sağlayan cihazların mutlaka ısı geri kazanımlı olması gerektiğinin altını çizen Tari, "Sağlığımızdan ödün veremeyiz. Soluduğumuz havayı her zaman taze tutmalıyız. Enerjiyi har vurup harman savurmamalıyız. Yüksek iç hava kalitesi için dışarıdan taze hava alırken içerideki kirli havayı tahliye ediyoruz. Tahliye ettiğimiz kirli ancak şartlandırılmış havanın ısısını veya enerjisini dışarıdan aldığımız taze havaya aktarmalıyız. Muhakkak ısı geri kazanımlı taze hava cihazları kullanmalıyız. Sağlıklı taze havadan vazgeçmeden enerji tüketimini minimum değerlere indirmeliyiz" açıklamasında bulundu.

AFS CFD Tasarım Ekibi tarafından gerçekleştirilen çalışmaların önemine değinen Tari, "CFD analizi ile hava hareketinin, duman davranışının simülasyonunu yapabiliyoruz. Yangın koşullarında kapalı otopark içerisinde oluşacak hava hızı, duman yoğunluğu, ortam sıcaklığı ve görüş mesafesi verilerini bilgisayarlarda zamana bağlı olarak izleyebiliyoruz. Kapalı otoparkların havalandırılması ve yangın dumanı egzozu ile ilgili tasarımlarımızı yüzde yüz CFD destekli yaparak, jet fanlı havalandırma sistem performansını garanti ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Tem otoyolu üzerinde inşa edilen proje, Maslak-Levent hattına ve Atatürk Havalimanı'na 10 dakika mesafede yer alıyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak tasarlanan dairelerin, Şubat 2015'te teslim edileceği öngörülüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avrupa Konutları Tem 2 Havalandırmasında Afs İmzası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement