Avrupa Kulüpler Birliği Temsilcileri TFF'de Bir Araya Geldi - Son Dakika
Spor

Avrupa Kulüpler Birliği Temsilcileri TFF'de Bir Araya Geldi

Avrupa Kulüpler Birliği Temsilcileri TFF\'de Bir Araya Geldi

Lütfi Arıboğan, Türkiye olarak futbolcuların sözleşmelerindeki standartlar ve bunların geliştirilmesi konusunda ciddi bir eksiğin olmadığını söyledi.

25.04.2014 13:55  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Kulübü İcra Kulübü Başkanı Lütfi Arıboğan, Türkiye olarak futbolcuların sözleşmelerindeki standartlar ve bunların geliştirilmesi konusunda ciddi bir eksiğin olmadığını söyledi.

İstinye'de bulunan Türkiye Futbol Federasyonu binasında gerçekleştirilen Avrupa Kulüpler Birliği toplantısına, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Köksal, Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Ayhan Akbin, Bursa spor Kulübü yöneticiler ile UEFA delegeleri katıldı.

"SPOR VE FUTBOL HUKUKU KONUSUNDA AVRUPA'NIN ÖNEMLİ ÜLKELERİ ARASINDA YER ALIYORUZ"

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Arıboğan, Türk futbolunun son 10 yılda spor ve futbol hukuku konusunda güzel bir ivme kazandığını belirterek, "UEFA'nın, Avrupa Kulüpler Birliği'nin, Avrupa Ligler Birliği'nin, Avrupa Oyuncuları Birliği'nin temsilcilerinin olduğu bir toplantı gerçekleştirdik. Türkiye Futbol Federasyonu'nun ev sahipliğinde, Avrupa Kulüpler Birliği'ne üye kulüp temsilcileri olarak bizlerde katıldık. Sözleşmelerinin minimum standartlarının belirlenmesi ve hukuki bir takım konuların geliştirilmesi ve yenilenmesi ile ilgili konuların konuşulduğu değerli bir toplantı oldu. Ama açıkça söylemek gerekirse Türkiye son 10 yılda spor hukukunda, futbol hukukunda çok önemli aşamalar kaydetmiş bir ülke. Türkiye'deki uygulamalar ile ilgili bir bilgi alışverişi oldu ama bu konuda da bir eksiğimizin olduğunu düşünmüyorum. Bu durumunda Türk futbolu adına gurur duyucu bir nokta olduğunu belirtmem gerekir. Son 10 yılda futbol hukuk sisteminde bazı değişiklikler oldu. Ancak genel olarak bakarsanız Türkiye, spor hukuku ve futbol hukuku konusunda çok iddialı bir ülkedir. Eleştirilecek ya da düzeltilmesi gerek bazı zaafları olmasına rağmen bu konularda çok hızlı gelişmeler göstermiştir. Ama özellikle bugünkü toplantının da gündemi olan, sözleşmelerdeki minimum standartlar ve bunların geliştirilmesi konusunda ciddi bir eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda Avrupa'nın önemli ülkelerinden birisiyiz" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Avrupa Kulüpler Birliği Temsilcileri TFF'de Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement