Avrupa Kürt İşverenleri Diyarbakır'da - Son Dakika
Politika

Avrupa Kürt İşverenleri Diyarbakır'da

Avrupa Kürt İşverenleri Diyarbakır\'da

Association of Kurdish Employers in Evrupe (Avrupa Kürt İşverenler Derneği) Başkanı Hasan Ferhat Yirik, başkan yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyesi işverenlerden oluşan bir heyet Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’yı ziyaret etti.

13.10.2014 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Association of Kurdish Employers in Evrupe (Avrupa Kürt İşverenler Derneği) Başkanı Hasan Ferhat Yirik, başkan yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyesi işverenlerden oluşan bir heyet Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Sur Belediyesi Eşbaşkanı Seyit Narin'in de hazır bulunduğu ziyarette Yirik, halkla dayanışma amacıyla geldiklerini belirterek, Suruç'a gidip buradaki belediye ve halkla da görüşeceklerini söyledi. Geziyi Kürtlerin yaşadıkları bölgedeki ekonomik, sosyal sorunların çözümünde nasıl ortak olabilecekleri şeklinde planladıklarını ancak Kobani ile sürecin değiştiğini aktardı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşıyor olmalarına rağmen yüreklerinin memlekette olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kışanak, "En zor koşullarda da olsa kendi topraklarımızda, kendi coğrafyamızda, kendi insanlarımızla birlikte olmayı tercih etmek önemli bir duruştur. Sizler bu duruşu sergilediğiniz için sizleri ayrı ayrı kutluyoruz" dedi. Ortadoğu'da en kadim halklardan birisi olan Kürt halkının Ortadoğu'nun en mazlum halkı olduğunu tarih boyunca büyük haksızlıklara uğradığını, ağır bedeller ödediğini, büyük katliamlar yaşadığını belirten Kışanak, "Kobani'de yaşanan bu insanlık trajedisine rağmen şunu görüyoruz ki bu mazlum halk Ortadoğu'nun umudu olmuştur. Çünkü yeni geleceği temsil eden değerleri kendisinde buluşturdu. Stratejik hedefini demokratik bir Ortadoğu'dan yana kurguladı ve bu nedenle bugün yürüttüğü mücadele sadece Kürt halkının kendisinin varlığını korumak, kimliğini, kültürünü korumak değil bütün bir Ortadoğu'da demokratik bir geleceği koruma ve kurma mücadelesine dönüştü. Bütün dünyada bunu artık takdir ediyor. Bu mazlum halk bu büyük badireler atlatmış halk bugün aslında umudu temsil ediyor. Geleceği, özgürlükleri, demokratik değerleri, yaşamı temsil ediyor" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Avrupa Kürt İşverenleri Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement