Avrupa'nın En Büyüğü Real Madrid - Son Dakika
Güncel

Avrupa'nın En Büyüğü Real Madrid

Avrupa\'nın En Büyüğü Real Madrid

Normal süresi 1-1 biten maçta Real Madrid, ikinci uzatma devresinde bulduğu üç golle rakibini 4-1 yendi ve Şampiyonlar Ligi kupasını 2001-02 sezonundan sonra ilk, toplamda ise 10'uncu kez kaldırdı.

25.05.2014 00:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Normal süresi 1-1 biten maçta Real Madrid, ikinci uzatma devresinde bulduğu üç golle rakibini 4-1 yendi ve Şampiyonlar Ligi kupasını 2001-02 sezonundan sonra ilk, toplamda ise 10'uncu kez kaldırdı.

İspanya Ligi'nde 18 yıl sonra şampiyonluğa ulaşan Atletico Madrid ise tam şampiyonluğa hazırlanırken ilk önce Sergio Ramos'un golüyle üzüldü, sonra da Bale'in golüyle yıkıldı. Maçın skorunu da Marcelo ve Ronaldo'nun golleri tayin etti.

Arda Turan da Devler Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan ilk Türkiye doğumlu oyuncu olma unvanını kaçırdı. Daha önce Almanya doğumlu Yıldıray Baştürk, Nuri Şahin ve Hamit Altıntop bu sevinci yaşamıştı.

Finalde Cüneyt Çakır da dördüncü hakem olarak görev yaptı.

Düşük tempoda başlayan karşılaşmada İspanya Ligi'nde 27 gol atan Diego Costa sakatlanarak oyunu erken terk etti. İspanyol forvet dokuzuncu dakikada yerini Adrian'a bıraktı.

İlk 20 dakikada iki takım da kontrollü futbolu tercih etti. Real Madrid'de Ronaldo ve Bale uzaktan kaleyi yoklarken Atletico Madrid golü 36'ncı dakikada buldu.

Sağ kanattan Gabi'nin kullandığı köşe vuruşunda Raphael Varane penaltı noktası üzerinde kafayı vurdu.

Ceza sahası dışına açılan topu Juanfran kafayla ceza sahasına doldurdu.

Diego Godin'in zamanlama hatası yapan Iker Casillas'ın üzerinden vuruşunda top ağlarla buluştu. İlk yarı 1-0 Atletico Madrid'in üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Real Madrid atak başladı. Özellikle Cristiano Ronaldo ile Courtouis'nın kalesine yüklenen Ancelotti'nin öğrencilerinden Bale de şutlarıyla etkili oldu. 78'inci dakikada Galli futbolcu hızlı bir şekilde ceza sahasına kadar girmesine karşın son vuruşunu kötü yapınca önemli bir fırsattan yararlanamadı.

Ancelotti, 79'da etkisiz Benzema'yı oyundan alarak alt yapıdan yetişen genç Morata'yı sahaya sürdü. Son bölümde Atletico kalesini adeta abluka altına alan Realli futbolcular maçı uzatmaya taşıyacak golü uzatma dakikalarında buldu. Sağ kanattan gelen topa Sergio Ramos vurdu ve skoru 1-1'e getirdi.

Uzatmalara uzayan maçta şampiyonluğu getiren gole Gareth Bale imzasını attı. Maçın sonunda da Brezilyalı Marcelo ve penaltıdan Cristiano Ronaldo maçın skorunu belirledi. Bu gollerle Real Madrid rakibini 4-1 yenerek Avrupa'nın en büyüğü oldu.

Maçın son anlarında saha karıştı. Hakem Diego Simeone'yi tribüne gönderdi.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Avrupa'nın En Büyüğü Real Madrid - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement