Avrupa'nın En Geniş Ücretsiz Wi-Fi İnterneti Ordu'da - Son Dakika
Güncel

Avrupa'nın En Geniş Ücretsiz Wi-Fi İnterneti Ordu'da

Avrupa\'nın En Geniş Ücretsiz Wi-Fi İnterneti Ordu\'da

Fi ücretsiz internet uygulamasına ayda yaklaşık 1 milyon kez bağlanıldığını belirterek, "Türkiye'de ve Avrupa'da resmi olarak teyit ettirdik.

18.05.2016 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fi ücretsiz internet uygulamasına ayda yaklaşık 1 milyon kez bağlanıldığını belirterek, " Türkiye'de ve Avrupa'da resmi olarak teyit ettirdik. Avrupa'nın en geniş ücretsiz Wİ-Fİ interneti Ordu'da. Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu bir ilki başardı" dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan TEDES Projesi, geçen yıl 18 Kasım'da pilot il seçilen Ordu'da uygulanmaya başladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin uygulayıcısı olduğu proje kapsamında Altınordu, Fatsa, Ünye, Ulubey ve Perşembe İlçeleri'nde de ücretsiz Wİ-Fİ devreye girdi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Enver Yılmaz, ücretsiz internet ağına yoğun ilgi gösterildiğini, uygulamanın olduğu 5 ilçede kotasız ve sınırsız internet kullanıldığını söyledi. Ücretsiz internetin TEDES ağında bulunan Wİ-Fİ alanlarında sağlandığını vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, "Sağladığımız Wİ-Fİ ücretsiz interneti hem Türkiye'de hem de Avrupa'da resmi olarak teyit ettirdik. Ordu'da 5 kilometre uzunluğunda, 500 metre çapında ücretsiz internet alanımız Türkiye'de ve Avrupa'da Wİ-Fİ kapsama alanı ve ücretsiz internetiyle en geniş internet kullanımına sahip. Hem ülkemizde hem de Avrupa'da bu mahiyette ücretsiz internet sunumu yapılan başka bir bölge yok. Altınordu, Ünye, Fatsa, Perşembe ve Ulubey İlçemiz'de aylık 1 milyon Wİ-Fİ'ye bağlantı var. Yoğunluk Altınordu ilçesi sahilinde, Büyükşehir Belediyesi ve Ordu aylık 1 milyon ziyaretçisiyle bu anlamda bir ilki başarmış oldu. Ücretsiz internet için Belediyemiz para ödemiyor, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün TEDES projesi kapsamında ücretsiz internet sağlanıyor. TEDES'in bir hizmeti" dedi.

"TEDES'TEN CEZA YİYEN SÜRÜCÜLER AZALDI"

Kış döneminde yaklaşık 60 bin, yaz döneminde ise 130-150 bin aracın geçiş yaptığı Ordu'da, sürücülerin TEDES uygulamasından sonra kurallara daha fazla uyduğunu, kazalarında yüzde 90 oranında azaldığını da vurgulayan Başkan Yılmaz şunları söyledi:

"Ordulu hemşerilerimiz trafik kurallarına uyuyorlar. Kural ihlali yaparak TEDES'ten ceza yiyen transit geçiş yapan sürücüler azaldı. 52 plakalı araçlara da cezalar azaldı, sürücüler trafik kurallarına en üst seviyede uyuyorlar. Hem Emniyet Genel Müdürlüğü, hem biz bu trafik kurallarına uyumdan memnunuz. Cezaların düşmesi, vatandaşa para cezalarının gitmesi bizim için önemli değil. Bizim için önemli olan trafik kurallarının işleyişi, maddi, yaralamalı ve ölümlü kazaların olmaması. Hem ücretsiz internet alanıyla, trafik kazalarındaki azalış sebebiyle, hem de mobese kameraları marifetiyle TEDES önem taşıyor. TEDES uygulama alanında hemen hemen hiç kaza yok. Ambulans kazası oldu o da TEDES'e tabi değil. Yaralamalı kazalarda da Karayolları verisine göre yüzde 90'lar seviyesinde bir azalma var. Bu çerçevede TEDES hem can güvenliğini, hem maddi ve yaralamalı kazalarda çok ciddi azalmaya vesile oldu. Ordulu hemşerilerimizde de çok ciddi memnuniyet var. Gördüğünüz gibi Karadeniz Sahil Yolu'nda ne bir korna çalış var, ne bir makas atış var. Bayanlarda yüzde yüz memnuniyet, harici şoförlerimizde yüzde 75'e yakın memnuniyet var."

"TEDES KONUSUNDA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRKİYE'DE BİLİRKİŞİ ROLÜNÜ ÜSTLENDİ"

Türkiye'de ilk pilot bölge seçilen Ordu'da uygulanan TEDES Projesi'nin, 2017 yılı itibariyle yurt genelinde tüm illerde hayata geçirileceğini, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin de uygulama alanında bilirkişi rolünü üstlendiğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, "TEDES uygulamasında Türkiye'de en geniş ağı yapan biziz. Büyükşehir olarak tek yapan biziz. 120 kilometrelik alanda şu anda TEDES uygulamamız var. Başlangıçta çok ciddi bir propaganda ve aleyhimize bir kampanya başlatılmıştı. Şu anda TEDES konusunda Ordu Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de bilirkişi rolünü üstlendi. TEDES'i başka illerde yapmak isteyen ekipler bizim ekiplerle görüş alışverişinde bulunuyorlar. TEDES konusunda biz bilirkişilik yapıyoruz. Ordu, Karadeniz bölgesi TEDES'i benimsedi ve inşallah Türkiye'ye dünyaya model olacak. TEDES'in olduğu bütün güzergahlarda mobese kameraları ilin tamamını izleyecek ve takip edecek mahiyette bizim tarafımızdan geliştirildi. Geçtiğimiz aylarda da Fatsa'da suça yönelik eylemi TEDES kameraları, mobese marifetiyle tespit edildi. TEDES aynı zamanda suçları engelleyici ve önleyici kolluk kuvvetlerinin en büyük yardımcısı oldu" şeklinde konuştu.

HIZ LİMİTLERİNDE YÜZDE 10 OPSİYON VAR

TEDES kapsamında Ordu'dan geçen Karadeniz Sahil Yolu'na 19 kule radar, 11 plaka tanıma sistemi yerleştirilirken, tünellerin giriş ve çıkışlarında da manuel radar ölçümü yapılıyor. Karadeniz Sahil Yolu boyunca 24 saat fotoğraf ve video kaydı yapan kule radarlar hız limitleri üzerine çıkan sürücüleri anlık tespit ediyor. Hız koridoru başlangıcı ve hız limitlerini gösteren uyarıcı levha ve tabelalar bulunurken, bazı bölgelerde de led ışıklı tabelalar yer alıyor. Şehir içlerinde hız limitleri; otomobiller için 70 kilometre, minibüs, otobüs, kamyon ve çekici için 60 kilometre, tünellerde 80 kilometre. Transit yolda ise otomobiller için; 110 kilometre, minibüs, otobüs, kamyon, çekici için 90 kilometre, hız limitlerinde ayrıca yüzde 10 opsiyon bulunuyor.

- Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avrupa'nın En Geniş Ücretsiz Wi-Fi İnterneti Ordu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erdoğan: İstanbul'u işporta pazarına düşürmek ihanettir
    16:42 Erdoğan: İstanbul'u işporta pazarına düşürmek ihanettir

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehir halkına hizmet için tahsis edilen kaynakları yağmalayıp başka amaçlar için deste deste savurmak bu şehri üzer. İstanbul'u üzmemek gerekir.

  • Manisa'da 50 Kilogram Sentetik Ecza ve 200 Bin Sentetik Ecza Ele Geçirildi
    16:42 Manisa'da 50 Kilogram Sentetik Ecza ve 200 Bin Sentetik Ecza Ele Geçirildi

    Manisa'da yapılan operasyonda durdurulan bir hafif ticari araçta 50 kilogram sentetik ecza hammaddesi ve 200 bin sentetik ecza ele geçirildi. Ayrıca, suç geliri olduğu değerlendirilen 7 bin 500 lira da ele geçirildi. Operasyon sonucunda uyuşturucu ticareti suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

  • Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:42 Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Kentte esnaf ziyaretlerinde bulunan Davutoğlu, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. Amasya Muhacirler Derneğini ziyaret eden Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, seçimlere çok az bir süre kaldığını, 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bizim motivasyon kaynağımız milletimizin sevgisi ve duasıdır'
    16:41 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bizim motivasyon kaynağımız milletimizin sevgisi ve duasıdır'

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sultanbeyli Kent Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'de Başbakanlığımız ve Cumhurbaşkanlığımız döneminde bizim kadar çok il gezisi yapan, program gerçekleştiren siyasetçi bulamazsınız. Bizim motivasyon kaynağımız milletimizin sevgisi, coşkusu ve kalpten gelen duasıdır dedi.

  • Hatay'da Kavga İhbarına Gidilen Evde Tarihi Eserler Ele Geçirildi
    16:41 Hatay'da Kavga İhbarına Gidilen Evde Tarihi Eserler Ele Geçirildi

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bir evde çıkan kavga ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Eve giren ekipler, kavga eden kardeşlerin yanı sıra diğer şüphelilerin de hareketlerinden şüphelenerek evde arama yaptı. Aramada, tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen bir heykel, dışı kabartmalı bir obje ve birçok sikke ile tabanca fişeği ele geçirildi. Ekipler, evde bulunan 4 kişiyi gözaltına alarak objeleri Müze Müdürlüğüne teslim etti.

  • Isparta'da Otomobil Kazası: 1'i Ağır 2 Kişi Yaralandı
    16:40 Isparta'da Otomobil Kazası: 1'i Ağır 2 Kişi Yaralandı

    Isparta'nın Gelendost ilçesine bağlı Yaka köyünde meydana gelen kazada, otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 1'i ağır olmak üzere 2 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Gelendost Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu ve Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesine sevk edildiği belirtildi.

  • Bandırma'da Çöl Tozu Araçları Kapladı
    16:40 Bandırma'da Çöl Tozu Araçları Kapladı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Kuzey Afrika'dan gelen çöl tozu etkili oldu. Araçlarının üzerlerini kaplayan çamuru gören sürücüler şaşkınlık içinde kaldı. Oto yıkama istasyonlarına akın eden sürücüler, yoğunluk nedeniyle uzun kuyruklar oluşturdu. Uzmanlar, bahar döneminde görülen toz taşınımının tarım alanları için faydalı olduğunu vurgularken, bahar alerjisi veya solunum rahatsızlığı olanların tedbirli olmaları gerektiğini söyledi.

  • İzmir'de Çocuğuna Tır Kullandıran Baba Hakkında İşlem Başlatıldı
    16:40 İzmir'de Çocuğuna Tır Kullandıran Baba Hakkında İşlem Başlatıldı

    İzmir'de bir baba, küçük yaştaki kız çocuğuna tır kullanmasına izin vererek sosyal medyada paylaştı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilen baba hakkında idari para cezası kesildi ve adli işlem başlatıldı.

  • Ankara'da Hanımevlerinde 7 Bin 177 Kadın Yeni Hobiler Kazandı
    16:40 Ankara'da Hanımevlerinde 7 Bin 177 Kadın Yeni Hobiler Kazandı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde düzenlenen kurslarda eğitim alan 7 bin 177 kadın yeni hobiler kazanarak sosyalleşme fırsatı buldu. Kurslara katılan kadınlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak iş hayatına daha kolay atılma fırsatı elde etti.


Advertisement