Avrupa Parlamentosu Başkanı: Londra Sabrımızı Sınıyor - Son Dakika
Dünya

Avrupa Parlamentosu Başkanı: Londra Sabrımızı Sınıyor

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, "sürekli birlikten ayrılma konusunu gündeme taşıyan İngiltere sabrımızı sınıyor" dedi.

07.02.2016 18:02  Güncelleme: 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz Londra'daydı ve London School of Economics'te konuştu. Schulz "sürekli birlikten ayrılma konusunu gündeme taşıyan İngiltere sabrımızı sınıyor" dedi.

"İNGİLTERE SABRIMIZI SINIYOR"

Schulz, İngiltere'de devam eden ülkenin Avrupa Birliği'nden kalıp kalmaması gerektiğine dair tartışmaları değerlendirdi. Schulz "sürekli birlikten ayrılma konusunu gündeme taşıyan İngiltere sabrımızı sınıyor" dedi. Schulz ayrıca "birçok arkadaşım açıktan olmasa da kapalı kapılar ardında yeter artık birlikten çıkacaklarsa çıksınlar diyor" şeklinde konuştu.

İNGİLTERE'DE 1 MİLYON POLONYALI ÇALIŞIYOR

Avrupa Birliği içerisinde kalıp kalmamayı halk oyuna sunacak olan İngiltere'de AB vatandaşı işçilere ödenen sosyal yardımların dört yıl süreyle kesilmesi tartışması Polonya'da endişeye yol açmıştı. Halen Ada ülkesinde 1 milyon Polonya vatandaşı çalışıyor.

"ENDİŞEYE MAHAL YOK"

Cameron Polonya'da Başbakan Beata Szydlo'nun yanısıra iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi lideri Jaroslaw Kaczynski ile de bir araya geldi. Kaczynski görüşme sonrasında "endişeye mahal yok" dedi:

"ÖDEME SÜRECEK"

"Polonya ve Polonyalılar buradan da kazançlı çıktı. Endişeye gerek yok. Şu anda İngitere'de bulunanlar tümüyle emin olabilir. Burada çocukları olanlar da ödenek almaya devam edecek. Bazı düzenlemeler yapılacak belki ama yine de ödeme sürecek."

Polonya'nın ardından Danimarka'ya geçen Cameron burada da Başbakan Lars Loekke Rasmussen ile biraraya geldi. Avrupa Birliği'ne İngiltere benzeri soru işaretleriyle yaklaşan Rasmussen ile Cameron görüşmesinde masada ticari ilişkilerin yanı Bsıra, İngiltere'nin AB üyeliğine devam edip etmeyeceği de bulunuyordu. Danimarka'nın AB tarafından hazırlanan teklife sıcak baktığı biliniyor.

Kaynak: tr.euronews.com


Avrupa Parlamentosu Başkanı: Londra Sabrımızı Sınıyor

Son Dakika Dünya Avrupa Parlamentosu Başkanı: Londra Sabrımızı Sınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • KARADAĞLI RIZA: Avrupa Birliğinin iki daim ülkesi var. Almanya ve Fransa. İki ülkenin durumu iyi ama gerisi kötü. Yunanistan girdi battı. Türkiyede referandum olsa kesin hayır çıkar sandıktan. Şahsen ben karşıyım bu hristiyan birliğine 23 1 Yanıtla
  • ADALET: YAŞASIN.......................İSLAM DEVLETİMİZ............................................ BAKİDİR BİİZNİLLEH...................HALİFEYE SELAM,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 3 10 Yanıtla
  • xxx: çin tek basına bir avrupa olmus zaten,avrupaya yanasana kadar çin ve rusyanın yanında yer almaya calışsaydık turkiye karlı cıkardı,suan kullandıgımız her teknolojide cinin imzası var 10 1 Yanıtla
  • atatürkçü zeliha: bu mucitlik meseleye imza atan yine atatürkçü ODTÜ.. neredesiniz koyun sürüleri 2 6 Yanıtla
  • ONUR: TARİH TEKERRÜR EDER 7 0 Yanıtla
  • derman: bizede turklerede araplarada kaos getıren lerın başı londra ..ama en azından kurtler ısteyer gırmedı onların oyunlarına turk araplllar gıbı ..cunku butun islam devletelrını kurtlere duşman ettıler muslman kurt mılletını 0 0 Yanıtla
  • Hong Kong'da Messi maçı iptal edilince bilet iadeleri başlıyor
    12:01 Hong Kong'da Messi maçı iptal edilince bilet iadeleri başlıyor

    Hong Kong'da düzenlenen bir dostluk maçında Lionel Messi'nin sahaya çıkmaması büyük tepki çekti. Maçın organizatörleri, bilet ücretlerinin yüzde 50'sini iade etme kararı aldı. Biletleri resmi kanallardan satın alan müşterilere iadeler 12 Nisan 2024 tarihinden itibaren 30 gün içinde gerçekleştirilecek. Organizatörler, iade işlemleri hakkında bilgi vermek için müşterilerle iletişime geçecek.

  • Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor
    11:55 Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, bulundukları lastik botun batması sonucu denizde kaybolan düzensiz göçmenleri arama çalışması 5. gününde devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları, jandarma, polis, sağlık, AFAD, Liman Başkanlığı ekiplerinin işbirliğinde sürdürülüyor. Bugüne kadar 2 kişi kurtarılırken, 22 kişinin cesedine ulaşıldı ve 1 kişi göçmen kaçakçılığı şüphesiyle tutuklandı.

  • Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
    11:54 Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 5'inci günde de devam ediyor. Olay sonucunda 4 göçmen sağ kurtarılırken, 22 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde devam ettiği belirtildi.

  • Hisarcık İlçe Müftülüğü, Gazzeli çocuklara yardım için öğrencilerin biriktirdiği harçlıkları teslim aldı
    11:47 Hisarcık İlçe Müftülüğü, Gazzeli çocuklara yardım için öğrencilerin biriktirdiği harçlıkları teslim aldı

    Hisarcık İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazzeli çocuklara göndermek üzere Müftü Sebahattin Akyol'a teslim etti. Müftü Akyol, minik öğrencileri örnek davranışlarından dolayı tebrik ederek, onları iyilik elçileri olarak nitelendirdi.


Advertisement