Avrupa Şampiyonası Guruplarını Değerlendiren Terim Açıklaması - Son Dakika
Spor

Avrupa Şampiyonası Guruplarını Değerlendiren Terim Açıklaması

Avrupa Şampiyonası Guruplarını Değerlendiren Terim Açıklaması

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası gurupları ile ilgili olarak, “Ümit ederim ki, inanıyorum Fransa’da da bu sevincimiz, bu sevgimiz bu başarımız devam eder. Ama çıkan grupların en önemlisi olduğunu söyleyebilirim. Artık herkes ile her tarafta rahat rahat dünyanın her yerinde oynayabilecek bir takımımız var, onlarla övünebilirsiniz sizleri mahcup etmeyeceklerdir” dedi.

18.12.2015 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası gurupları ile ilgili olarak, "Ümit ederim ki, inanıyorum Fransa'da da bu sevincimiz, bu sevgimiz bu başarımız devam eder. Ama çıkan grupların en önemlisi olduğunu söyleyebilirim. Artık herkes ile her tarafta rahat rahat dünyanın her yerinde oynayabilecek bir takımımız var, onlarla övünebilirsiniz sizleri mahcup etmeyeceklerdir" dedi.

Terim, Afyonkarahisar'aki termal otelde gerçekleştirilen bir bayi toplantına katılan Terim'e, yardımcısı Müfüt Erkasap ve NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral eşlik etti. Burada yaptığı konuşmada, başarının sırrının aile olmaktan geçtiğini ifade etti. Terim, kendisinin hayatta çok iddialı bir insan olduğunu, iş dünyasının da başarı için iddialı olması gerektiğini vurgulayarak, "Hayatım boyunca hiç büyük konuşmadım. Büyük konuşmak zaten Allah'a mahsus, bize değil. Ama iddialı oldum ben. Çok şükür Allah da bizi mahcup etmedi. O zaman da işte ortaya böyle mottolar çıkıyor ortaya. Ben hep olaya şöyle baktım. Kendi branşımda biz her hafta her ay bir tane başarı yakalasak dahi yeter diyemeyiz çünkü çok rötarlıyız. Bu yüzyıl geçen yüzyılın başından bu tarafa çok daha fazla başarılar elde etmek gerekirdi diye düşünüyorum. O yüzden bir şey kazanmışsak tabii ki seviniyorum tabii ki ilk olduğu için çok hoşuma gidiyor, gururlanıyorum. Ama açıkçası orada da kalmıyorum, kalmamalıyız" dedi.

Türkiye'nin çok gerilerden gelen rötarı olduğunu, bunu ancak çok çalışarak, daha çok başarılı olarak kapatabileceklerini anlatan Terim, "Şimdi Avrupa Şampiyonası'na gidiyoruz. Ben bunu iki kere yaşadım. Üçüncüye de çok şükür gidiyoruz. Ama mesela ben beyanlarımda Avrupa şampiyonasında şöyle, dünya kupasında böyle yapalım demiyorum. Tam tersi her iki senede bir olan Avrupa ve dünya şampiyonasında ülke orada olmalı diyorum. Çünkü orada olmanın bu ülkeye yararı faydasının bütün dünyanın sizden bahsetmesinin rakam olarak karşılığı yok. Bunu siz daha iyi bilirsiniz. O yüzden 'eğer mümkünse Fransa ile oynayalım' baştan dememin sebebi de bu. 2,5-3 milyar insan Türkiye'yi seyredecek, benim kendi ülkemin ismini söyleyecek. Bunun için istedim. Bu yüzden biz her branşta her dalda her gün bir şey yapmalıyız. Her saat bir şey yapmalıyız. Yine söylüyorum insanlar yaptıkları işlerden gurur duymalıdır. İnsanlar yaptıkları işlerde teşvik edilmelidir" diye konuştu.

Terim, "başarı" konusundaki açıklamalarının bir bölümünde ise şunları söyledi;

"2015 bizim için de çok mükemmel geçti. Bildiğiniz gördüğünüz gibi sevinçlerle bitirdik. 2016'ya girerken aşağı yukarı bir seneden beri mağlup olmayan kazanan milli takımız var. Bizler de sizlerin içinden çıkan bir grubuz. Ümit ederim ki inanıyorum Fransa'da da bu sevincimiz bu sevgimiz, bu başarımız devam eder. Erkan bey dış gözle bakıyor, gruplar için bir şey söylemiyorum, söylemedim de zaten çünkü her hangi bir şey istiyorum, istemiyorum çok gerçekçi değil açıkçası. Ama çıkan grupların en önemlisi olduğunu söyleyebilirim. Artık herkes ile her tarafta rahat rahat dünyanın her yerinde oynayabilecek bir takımımız var onlarla övünebilirsiniz onlarla gurur duyabilirsiniz sizleri mahcup etmeyeceklerdir." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Avrupa Şampiyonası Guruplarını Değerlendiren Terim Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement