Avrupa Şampiyonası'na Gitmek İçin Destek Bekliyor - Son Dakika
Spor

Avrupa Şampiyonası'na Gitmek İçin Destek Bekliyor

Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'nda büyük erkekler kategorisinde Türkiye ikincisi olan Mustafa Arığ , Azerbaycan'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'na katılmak için destek bekliyor Arığ: "Birincileri federasyon götürüyor.

19.03.2014 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET ÇAKAN - Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Türkiye ikincisi olan Mustafa Arığ, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılmak için destek bekliyor.

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu'nca 7-9 Mart'ta Antalya Kemer'de düzenlenen şampiyonanın büyük erkekler kategorisinde 60 kiloda yarışan ve sağ kolda Türkiye ikincisi olan Arığ (23), federasyonun kısıtlı imkanları nedeniyle Avrupa Şampiyonası'na gidemiyor.

Sadece birincilere destek

Kemer'de 51 ilden 781 sporcunun katıldığı şampiyonada, ikincilik derecesi elde eden Arığ, AA muhabirine, federasyonun imkanları kısıtlı olduğu için Avrupa Şampiyonası'na sadece birincilerin götürüldüğünü, masrafları kendisinin karşılaması durumunda şampiyonaya katılabileceğini söyledi.

Arığ, "İkincilere sunacak imkanları olmadığı için bizleri götüremiyorlar. Birincileri federasyon götürüyor. İkinciler ise kendi imkanlarıyla bu şampiyonaya katılabilecekler. Bunun için paraya ihtiyaç var. Ama benim de imkanım yok. Bu nedenle Avrupa Şampiyonası'na gidemiyorum" dedi.

Şampiyonaya katılamayacak olmanın üzüntüsünü yaşadığını dile getiren Arığ, şöyle konuştu:

"Hedefim Türkiye birincisi olmaktı. Ama olmadı. İkincilik de büyük bir başarı. Fakat Avrupa Şampiyonası'na götürülmüyorum. Bu nedenle çok üzüntülüyüm. Eğer birinci olsaydım şampiyonaya giderdim ve şu an içinde bulunduğum çıkmazda olmazdım."

Antalya'dan döner dönmez çalışmalara başladığını ifade eden Arığ, hazırlıklarını ara vermeden yürüttüğünü, Avrupa Şampiyonası'na gidecekmiş gibi çalıştığını dile getirdi.

İdmanlarda ortaya koyduğu performansın çok iyi olduğunu vurgulayan Arığ, Avrupa Şampiyonası'nda derece yapacağına inandığını, çok hırslı ve istekli olduğunu kaydetti.

Yetkililerden kendisine destek vermesini isteyen Arığ, "18-25 Mayıs'ta yapılacak Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyorum. Bu konuda bana uzatılacak destek elini bekliyorum. Eğer Azerbaycan'da ay yıldızlı formayı giyersem, mutlaka başarılı olurum ve bana destek verenleri mahcup etmem" dedi.

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Denetim Kurulu Üyesi Muzaffer Ensarioğlu da Avrupa Şampiyonası'na sadece birincileri götürebileceklerini söyledi.

Federasyona ayrılan bütçenin kısıtlı olduğunu ifade eden Ensarioğlu, şöyle devam etti:

"İmkanlarımız ortada. Gerçekten federasyonumuzun dar bir bütçesi var. Bu nedenle Avrupa Şampiyonası'na sadece birincileri götürebiliyoruz. Keşke imkanlarımız daha fazla olsa ve Türkiye şampiyonalarında dereceye giren ilk üç sporcuyu yurt dışındaki müsabakalar götürebilsek." - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Avrupa Şampiyonası'na Gitmek İçin Destek Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement