Avrupa Yatırım Bankasından Tunus'a Finansman Desteği - Son Dakika
Ekonomi

Avrupa Yatırım Bankasından Tunus'a Finansman Desteği

Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Roman Escolano, Tunus'a daha fazla destek ve işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

26.05.2016 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Roman Escolano, Tunus'a daha fazla destek ve işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Tunus'taki "Avrupa Günleri" etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen panelde konuşan Escolano, iki ülke arasındaki işbirliği alanları hakkında özellikle sağlık, eğitim ve çevre gibi sosyal etkiye sahip yatırımlar üzerinde çalışacaklarını dile getirdi.

Tunus Kalkınma ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Yasin İbrahim ve Tunuslu yetkililerin, Avrupa Birliğinden daha fazla destek taleplerine dair açıklamalarına önem gösterdiklerini belirten Escolano, "Tunus'a daha fazla destek ve işbirliğine hazırız." dedi.

Katma değeri yüksek ve ülke ekonomisine faydalı olacak alanlarda çalışmayı arzuladıklarını belirten Escolano, söz konusu alanların teknoloji, tarım, sanayi ve bankacılık gibi alanlar olduğunu kaydetti.

Avrupa Birliği ile Tunus arasındaki ilişkilerin 40 yıl öncesine dayandığını hatırlatan Escolano, şu ana dek birliğin Tunus'a verdiği desteğin 6 milyar avroyu bulduğunu vurguladı.

Etkinlik çerçevesinde basına açıklama yapan Tunuslu Bakan İbrahim de "Avrupa Birliği'nin Ukrayna ve sığınmacılar için yaptıklarına bakacak olursak Tunus için vereceği finansal yardımlar 200-300 milyon doları geçecektir" dedi.

İşsizliğin yüzde 15,4 olduğu ülkede terörden etkilenen sektörlerin başında turizm geliyor. Buna bağlı olarak gelirlerin düşmesiyle yüzde 3,9'a varan cari açık, ülkenin ekonomik sıkıntılarını aşmada yeni yatırım imkanlarının oluşmasına engel oluyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Avrupa Yatırım Bankasından Tunus'a Finansman Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement