Avrupadan Türkiyeye Yürüyoruz Projesi - Son Dakika
Güncel

Avrupadan Türkiyeye Yürüyoruz Projesi

Avrupadan Türkiyeye Yürüyoruz Projesi

İnegöl Belediyesi ve Kültür Rotaları Derneği iş birliği ile hazırlanan Avrupa'dan Türkiye'ye Yürüyoruz projesi kapsamında İtalyan ve Yunan turistler İnegöl'e geldi.

01.11.2016 16:53  Güncelleme: 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Belediyesi ve Kültür Rotaları Derneği iş birliği ile hazırlanan Avrupa'dan Türkiye'ye Yürüyoruz projesi kapsamında İtalyan ve Yunan turistler İnegöl'e geldi.

Avrupa'dan Türkiye'ye Yürüyoruz projesi kapsamında İnegöl' gelen 6 İtalyan ve 1 Yunan turist gördükleri doğal güzellikler karşısında adeta büyülendiler.

Evliya Çelebi yolundaki rotalarda yürüyüş yapan turistler, geceyi Dostum Projesi kapsamında yapılan Yeniceköy'deki konaklama tesisinde geçirdiler. Gelen turistler, İnegöl'deki yürüyüş rotalarına hayran kalarak memnuniyetlerini özellikle İtalya olmak üzere bütün Avrupa ülkelerinde ve turizm ofislerine bildireceklerini ifade ettiler.

İtalya Fidanza Belediyesi Kültür Ataşesi Bariggi Narla Pia, Evliya Çelebi yolunu oluşturup kültür rotalarına kazandıran Kültür Rotaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Carolina Finkhel, İtalya Fidanza Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Silvia Allegri, Kültür Mirası uzmanı ve arkeolog Gıido Della Lena Guidiccioni, Kültür Turizm Rehberi Lisa Giamiyancoi, Mimar Faravelli Luca, Sanat Tarihi öğrencisi Barberini Giulia, Selanik Doğa Sporları Derneği üyesi yürüyüşçü Theodoros Trachanidis, Kültür Rotaları Derneği Eğirdir Temsilcisi Tuğrul Avcı, Proje Koordinatörü Hüseyin Eryurt ve Kültür Rotaları Derneği Koordinatör Yardımcısı Berhat Onat Alan İnegöl Kent Müzesini de ziyaret ettiler.

3 günlük ziyaretin son akşamında Oylat'ta konaklayan misafirlere akşam yemeğinde Kültür Sosyal İşler Müdürü ve Proje Koordinatörü Ensar Macit ve Kent Müzesi Sorumlusu Önder Kılıç'ta eşlik etti. İnegöl'ün her tarafının doğa harikası olduğunu belirten turistler, bir doğa harikası olan İnegöl'e tekrar geleceklerini ve gittikleri her yerde de ilçenin ne kadar güzel bir yer olduğunu anlatacaklarını söylediler.

Avrupa Birliği Sivil Toplum Diyaloğu adı altında ödeneği alınan proje kapsamında birçok yabancı turistin İnegöl'e gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avrupadan Türkiyeye Yürüyoruz Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement