Avrupalı Öğrenciler Bayramiç'te - Son Dakika
Yerel

Avrupalı Öğrenciler Bayramiç'te

Avrupalı Öğrenciler Bayramiç\'te

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde bulunan Mustafa Gülşen Çınaroğlu Anadolu Lisesi 13-20 Eylül tarihleri arasında 5 ülkeden 60 öğrenciyi konuk ediyor.

14.09.2015 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde bulunan Mustafa Gülşen Çınaroğlu Anadolu Lisesi 13-20 Eylül tarihleri arasında 5 ülkeden 60 öğrenciyi konuk ediyor.

Avrupa Birliği Erasmus programı stratejik okul ortaklıkları kapsamında 3 yıl süreli 6 ortaklı olan projenin ikinci buluşması Bayramiç'te başladı. 'Birinci Dünya Savaşına Bölgesel Açıdan Geriye Dönük Bir Bakış' adlı projenin amacı gençlerin tarihi bilincini geliştirmek ve 100. Yılında 1. Dünya Savaşının bölgesel etkilerini ve bilinmeyenlerini araştırmak. Türk ekibi olarak Çanakkale Savaşları sırasında cephe gerisinde yaşanan olayları, bölgenin ve ülkenin genel durumunu araştırmanın yanı sıra proje ortağı olan Almanya, Tahiti ve Reunion askerlerinin savaşmış olduğu Çanakkale Savaşını kendi bakış açılarından dünyaya anlatmaya çalışacaklar. MGÇ Anadolu Lisesi öğrencilerinin de katıldığı ilk proje geçtiğimiz yıl Mayıs ayı içerisinde Almanya'nın Münih kentinde gerçekleşmişti. MGÇ Anadolu Lisesinden 2 öğretmen ve 5 öğrencinin katıldığı etkinlikler 5 gün sürmüştü. İkinci öğrenci buluşması ise Bayramiç'te 13-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Macaristan, Almanya, Tahiti, Yunanistan ve Reunion Adası gibi 5 ülkeden 60 öğrenci Pazar gününden itibaren Bayramiç'e geldi.

MGÇ Anadolu Lisesi okul müdürü Ahmet Yıldırım, "Konuklarımızın Çanakkale Şehitlikleri, Ayazma Mesire yeri, Assos ve Truva gibi tarihi ve turistlik yerlerimizi ziyaret etmelerini ve buralar hakkında bilgi edinmelerini sağlayacağız. Konuklarımız Bayramiç halkı tarafından ağırlanacak ve bu sayede Türk aile geleneği, örf ve adetlerini de tanıma fırsatı bulacak" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupalı Öğrenciler Bayramiç'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement