Avrupalı Öğrenciler İzmir'i Keşfetti - Son Dakika
Yerel

Avrupalı Öğrenciler İzmir'i Keşfetti

Avrupalı Öğrenciler İzmir\'i Keşfetti

Avrupa Perspektifinden Sanatta Kültürel Kodları projesi farklı kültürlere sahip üniversite öğrencilerini İzmir'de buluşturdu.

18.07.2014 09:33  Güncelleme: 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Avrupa Perspektifinden Sanatta Kültürel Kodlar" projesi farklı kültürlere sahip üniversite öğrencilerini İzmir'de buluşturdu. Proje kapsamında kentin kültürel mirasını keşfeden yabancı öğrenciler, geleneksel keçe ve ebru sanatıyla da tanıştılar.

FARKLI KÜLTÜRLER BULUŞTU

"Avrupa Perspektifinden Sanatta Kültürel Kodlar" projesi, Yaşar Üniversitesi ev sahipliğinde İzmir'de gerçekleştirildi. Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kahyaoğlu koordinatörlüğünde tamamlanan proje kapsamında Finlandiya, Portekiz, İspanya ve Türkiye'den toplam 24 öğrenci iki hafta boyunca sanat, kültür, tasarım ve yeni medya uygulamaları üzerine teorik derslerin yanı sıra çeşitli atölye çalışmalarında uygulama yapma olanağı buldular.

EBRU SANATINI TANIDILAR

Keçe ve ebru sanatı üzerine atölye çalışmaları gerçekleştiren öğrenciler, İzmir, Tire, Birgi ve Seferihisar'da da çeşitli çalışmalara katıldılar. Ayrıca sualtı çekim atölye çalışmasıyla da farklı ortamlarda görüntüleme üzerine deneyim kazandılar. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupalı Öğrenciler İzmir'i Keşfetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement