Avrupalı Öğrenciler Turizm Cenneti Arsuz'da - Son Dakika
Yerel

Avrupalı Öğrenciler Turizm Cenneti Arsuz'da

Avrupalı Öğrenciler Turizm Cenneti Arsuz\'da

Hatay’ın Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Sosyal Medya Bağımlılığı ve Önlenmesi’ konulu Erasmus Plus Projesi kapsamında Arsuz’a gelen Avrupalı öğrenciler, 10 gün süren proje çalışmalarının son gününde proje koordinatörleri Fırat Soydemir ile birlikte Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’yı makamında ziyaret etti.

25.04.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Sosyal Medya Bağımlılığı ve Önlenmesi' konulu Erasmus Plus Projesi kapsamında Arsuz'a gelen Avrupalı öğrenciler, 10 gün süren proje çalışmalarının son gününde proje koordinatörleri Fırat Soydemir ile birlikte Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha'yı makamında ziyaret etti.

Almanya, Hırvatistan, Litvanya ve Makedonya'dan gelen 32 kişilik heyet sağladığı imkanlar ve verdiği desteğin yanı sıra, ev sahipliğinden dolayı Başkan Culha'ya teşekkür ederken, kendisini de ülkelerinde ağırlamak istediklerini dile getirdi. Arsuz'da çok keyifli vakit geçirdiklerini ve ilçeye hayran kaldıklarını dile getiren Avrupalı konuklarının çalışmalarını ve gözlemlerini dinleyen Başkan Nazım Culha da, Arsuz'un eşsiz bir turizm kenti olduğunu belirterek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlere büyük önem verdiğini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Bu tür projeleri yeni kültürler tanımak ve bu kültürlerin ülkeler arasında tanıtılmasına katkı sunulması açısından önemsiyoruz. Gençleri çok seviyoruz. Geleceğimizin yöneticileri olacaklar. Yüzlerine bakınca hepsinin birer cevher olduğunu görüyorum. Arsuz; barışı ve kardeşliği simgeleyen, çan sesinin, ezan sesine karıştığı, medeniyetlere katkı sunan tarihi bir şehirdir" dedi.

Daha sonra konuklarının sorularını yanıtlayan Başkan Culha, " Türkiye'nin yüzölçümü olarak ikinci en büyük ilçesine neden belediye başkanı olmak istediniz?' şeklindeki sorusuna, "Ben burada doğdum, burada büyüdüm. Doğup, büyüdüğüm şehrin insanlarına hizmet etmeyi seviyorum" şeklinde yanıt verdi. Başkan Culha'nın, "İlçenizde kilise var, Hıristiyan vatandaşlarınız var mı?' şeklindeki soruya verdiği "Evet, ilçemizde Hıristiyan vatandaşlarımız var. Hatta sekreterim ve çaycım bile Hıristiyan. Biz hangi dinden olursa olsun burada bir arada kardeşçe yaşıyoruz, hepimiz bir bütünüz ve biriz" şeklindeki yanıtı karşısında şaşıran konuğu ise, "Bu Türkiye'ye yedinci gelişim. Ama hiçbir yerde ve hiçbir belediyede Hıristiyan birine rastlamamıştım" diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

Başkan Nazım Culha, konuklarına ziyaretin anısına çeşitli hediyeler verdikten sonra, gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Avrupalı gençler belediye ziyaretinin ardından, Mob - Dans gösterisini Arsuz sokaklarında sunarak hem halkın dikkatini çektiler, hem de sosyal medya için mesajlar verdiler. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Avrupalı Öğrenciler Turizm Cenneti Arsuz'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement