Avrupalı Türkler, Köln'deki Büyük Mitinge Hazırlanıyor - Son Dakika
Dünya

Avrupalı Türkler, Köln'deki Büyük Mitinge Hazırlanıyor

Avrupalı Türkler, Köln\'deki Büyük Mitinge Hazırlanıyor

Köln'de Darbeye Karşı Demokrasi Platformu'nun pazar günü saat 15.00'te Deutzer Werft'te düzenleyeceği mitinge büyük çatı kuruluşlarının yanı sıra çeşitli kesimlerden dernekler ve sivil toplum kuruluşları destek verecek.

29.07.2016 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köln'de Darbeye Karşı Demokrasi Platformu'nun pazar günü saat 15.00'te Deutzer Werft'te düzenleyeceği mitinge büyük çatı kuruluşlarının yanı sıra çeşitli kesimlerden dernekler ve sivil toplum kuruluşları destek verecek.

Köln ve Çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD Köln) Başkanı Ahmet Narince, "Ülkemizin çıkarları söz konusu olduğunda, ülkemizin bölünmez bütünlüğü söz konusu olduğunda ister terör örgütleri olsun ister Ermeni yalanları olsun ister bu hainlerin 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği bu darbe girişimi olsun biz, hepsinin karşısında dimdik duruyoruz" dedi.

BAŞKA TÜRKİYE YOK

Narince, kamuoyunca AK Parti yada Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) mitingi algısı yaratılmaya çalışıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"ADD Köln olarak olayın başından beri içinde oldum, olayları bire bir yaşadım ve kendi düşüncelerimizi, tedirginliklerimizi, kafamızdaki soru işaretlerimizi orada bire bir sordum. Bu kesinlikle herhangi bir partinin bir propagandası yada mitingi olmayacak. 15 Temmuz süreci Türk milletinin bir silkelenme sürecidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü vardır, 'Ben bütün dünya milletlerini tanıma imkanı buldum, değişik cephelerde bulundum. hayatta en zorlandığım şey Türk milletini ayağa kaldırmak olmuştur ama Türk milleti ayağa kalkarsa onun önünde hiçbir engel duramaz'. Bizim izlediğimiz yol budur. Başka Türkiye yok, o ülke bizim ülkemiz. Pazar günü bütün yurttaşlarımızı, vatanını, milletini, bayrağını seven, ülkesinin bölünmez bütünlüğünü savunan, hep beraber kardeşçe yaşamak isteyen, bütün yurttaşlarımızı, bütün vatanseverleri, yurt severleri, bayrak sevdalılarını, vatan sevdalılarını o meydana davet ediyorum. Biz de orada olacağız. Bütün arkadaşlarımız, tüm ADD dernekleri bu etkinliğe katılacaklar, bütün yurttaşlarımızın da aynı duyarlılığı göstermesini istiyorum."

YAPTIKLARI KARA PROPAGANDA

Köln Türkleri Dayanışma Platformu (KDTP) Sözcüsü ve Türk Üniversiteliler ve Akademisyenler Derneği (Türk-Ünid) Başkanı Levent Taşkıran da meydanlara çıkıp demokrasi ve hukuk devleti adına bir çağrıda bulunacaklarını dile getirdi. Bu tür konularda birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Taşkıran, şöyle konuştu:

"Tamamen siyaset üstü, partiler üstü, demokrasiye vurgu yapılacak bir miting olacak. Bu mitinge özellikle Almanya'daki ve Köln çevresindeki tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Darbeye karşı olan ve demokrasiyi savunan kim varsa bu mitinge katılmasını istiyoruz. Burada önemli olan birlik ve beraberlik içinde hareket etmektir. Tamamen anti-demokratik, çok yanlış bir kara propaganda yürütülüyor. Pazar günü düzenlenecek etkinlik tamamen siyaset üzeri bir etkinlik. Burada önemli olan hangi parti hangi görüş olduğu değil, burada önemli olan Almanlar da dahil olabilir, demokrasimize nasıl sahip çıkarız, bu önemli. Alman basınının yaptığı kara propaganda kesinlikle tasvip edilemez."

BELÇİKA'DAN OTOBÜS KALKACAK

Köln'deki mitinge Belçikalı Türkler de katılacak. Bu kapsamda, Belçika'nın çeşitli kentlerinden otobüsler kaldırılacak. Avrupa Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) duyurusunda, bu kentler Liege, Maasmechelen, Genk, Beringen, Anvers, Heusden, Gent, Herstal, Cheratte ve Verviers şeklinde sıralandı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Avrupalı Türkler, Köln'deki Büyük Mitinge Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement