Avrupalı Türkler Trafikte Ölüm Saçıyor - Son Dakika
Güncel

Avrupalı Türkler Trafikte Ölüm Saçıyor

Avrupalı Türkler Trafikte Ölüm Saçıyor

İzin sezonunun başlamasıyla birlikte kara yollarına çıkan vatandaşlarımız, trafikte kural tanımıyor, diğer araç sürücüleri ve insanların hayatlarını tehlikeye atıyorlar.

26.07.2014 00:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzin sezonunun başlamasıyla birlikte kara yollarına çıkan vatandaşlarımız, trafikte kural tanımıyor, diğer araç sürücüleri ve insanların hayatlarını tehlikeye atıyorlar.

TÜRKİYE (SNA)

YAZ tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye araçlarıyla giden vatandaşlarımız, yollarda trafik kurallarını hiçe sayıp,  sadece kendileri ve araçlarında bulunanların değil, diğer trafikçilerin de hayatlarını tehlikeye sokuyorlar. Özellikle iç Anadolu yollarında seyreden vatandaşlarımız, trafikte tehlikeli sürüşleriyle yerli sürücülere de zor anlar yaşatıyorlar. Avrupalı Türklerin memleketlerine intikal etmesi ile birlikte bazı yetişkinlerin, araçlarını çocuk yaşta sürücülere teslim etmesi trafik kazalarında artışa sebep olarak gösteriliyor.

Avrupalı Türklerin agresif sürüşleri yerli halkı da bezdirmiş durumda.  Trafik uzmanı Bilgin Ercan SNA'ya yaptığı açıklamada durum değerlendirmesi yaparken "izinciler maalesef Avrupa'da yapamadıkları kuralsızlıkları Türkiye'de yapabilecekleri algısına sahip. Bunun başlıca sebeplerinden birisi de trafik memurlarının gereken yaptırımı uygulamaması. 2014 yılı Türkiye'sine baktığımızda, aslında trafik cezaları Avrupa'nın birçok ülkesine nazaran daha ağır. Ancak uygulanmayan cezai işlemler, trafik canavarlarının sorumsuzca sürüşlerini devam ettirmelerinde etkin rol oynuyor. Gurbetçilerin karıştığı kazalarda diğer etkin faktörler ise, hız limitlerinin aşılması, hatalı sollamalar, ışık ve uyarılara uymamaları, uykusuzluk, ehliyeti olmayan çocuklara araçlarının direksiyonun teslimi gibi faktörler geliyor. Böyle olunca da genellikle facia ile sonuçlanan kazalara şahit oluyoruz"dedi. Halk ise yetkililerin bu soruna bir an önce çare bulmasını istiyor.

Kaynak: Scandinavianagency.com

Son Dakika Güncel Avrupalı Türkler Trafikte Ölüm Saçıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement